Odlična partija Ivane Godeč / -FOTO: DEJAN STARčEVIć
02/02/2024 u 22:19 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Plave" i drugi put uzele mjeru Savehofu

Rukometašice Budućnost Bemaksa slavile u Švedskoj

Derbi začelja pripao je rukometašicama Budućnost Bemaksa, koje su u Partileu savladale Savehof sa 27:23 i ostvarile drugu pobjedu u Ligi šampiona. Izabranice Bojane Popović švedskog prvaka koji je ostao na nuli dobile su lakše nego u Podgorici 24. septembra prošle godine (32:31), a meč su prelomile u drugom poluvremenu.

"Plave" su do trijumfa predvodile su Ivana Godeč sa devet pogodaka i Mari Plamen Tomova sa pet, a odličnu partiju pružila je i Jelena Vukčević koja je postigla tri pogotka i koja je pokazala da je igračica od koje se u budućnosti može puno očekivati. Tri puta u listu strijelaca upisale su se i Tanja Ivanović i Vanesa Agović, dok je Anastasija Marsenić dva puta tresla mrežu švedskog tima. Armeli Atingre imala je 13 odbrana. 

Kod Savehofa najefikasnije su bile Sesilija Jensen sa šest i Tea Stankievič sa pet pogodaka.

- Ponosna sam na igračice zbog ove pobjede. Borile su se tokom čitavog meča, naš cilj je bio da odigramo dobru odbranu i zaustavimo napad domaćina. Kontrolisale smo dešavanja od početka meča, u finišu smo napravile nekoliko grešaka, ali smo zasluženo došle do pobjede i važno je da su sve igračice ostale zdrave. Mlada smo ekipa i ova pobjeda je važna zbog samopouzdanja – kazala je trener Budućnost Bemaksa Bojana Popović.

Desni bek Jelena Vukčević odigrala je još jedan dobar meč i dala doprinos u pobjedi sa tri gola.

- Mlada smo ekipa i potrebne su nam ovakve utakmice, a velika stvar je što smo došle do pobjede. Pokazale smo dobru energiju i pravu borbu, to je ono što je bio cilj. Odbrana je bila sjajna, pokazale smo karakter i zaslužile dva boda. Ponosna sam na ekipu zbog pobjede – kazala je Vukčević. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:52