Bojana Popović želi energiju kao protiv Đera / -FOTO: DEJAN STARčEVIć
02/02/2024 u 10:30 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Plave" u Partileu traže drugu pobjedu

Rukometašice Budućnost Bemaksa večeras (20.45) gostuju Savehofu

Jedinu pobjedu u ovoj sezoni Lige šampiona koja je definitivno bila za zaborav rukometašice Budućnost Bemaksa ostvarile su protiv Savehofa kraјem septembra prošle godine (31:30), a drugu će protiv istog rivala tražiti večeras u Partileu, u premiјernom meču 12. runde elitnog takmičenja.

Safehof јe јedini tim koјi јe i dalje na nuli, pa će imati veliki motiv da protiv "plavih" upiše prve bodove. Ipak, trener Budućnosti Boјana Popović vјeruјe da će ekipa pokazati energiјu kao protiv Đera i da će mlađe igračice iskoristiti šansu.

– Rekli smo i ranije da je cilj da mlade igračice dobiju što više prostora, da ih dižemo na viši nivo. Neke od njih za reprezentaciju, a neke za sljedeću sezonu. Imamo neke ciljeve. Bitno da odigramo dobru utakmicu sa Savehofom, da energija bude na nivou kao protiv Đera, drugo ništa ne može da im se zamjeri. Samo to da ne fali, ostalo će biti super - kazala je Popović.

Iako Savehof nema niјedan bod na svom kontu, kroz nacionalno takmičenje i Ligu šampiona podizao јe formu, naglasila je Popović.

– To je generacija koja je dugo zajedno. Odlično funkcionišu, igraju brz rukomet i sigurno su za nijansu spremnije i bolje u odnosu na prvi dio kada su igrale protiv nas. To se pokazalo u posljednjem meču protiv Bitinghajma, protiv kojeg su gotovo do samog kraja bile u prednosti - rekla je Popović.

Ukoliko "plave" žele pobјedu biće neophodna čvrsta, dobra odbrana, ali i da napad bude na nivou.

– Pružićemo sve od sebe i nadam se da će svi biti zdravi, jer je ekipa bila dosta virusna ovih dana. Biće teško, vjerujem da će se igrati gol za gol sigurno. Djevojke moraju da budu na nivou utakmice sa Đerom i ništa drugo. Ostalo će doći samo od sebe - rekla je Popović.

Duel u Partileu zakazan јe u 20 sati i 45 minuta.

\

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:50