Ekipa Elektroprivrede / -FOTO: ŠSCG
01/05/2024 u 22:26 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šahistkinje Elektroprivrede odbranile titulu

U Herceg Novom je danas završeno takmičenje u ženskoj šahovskoj ligi, a pehar je ostao u redovima Elektroprivrede

Nikišćanke su ostvarile trijumfe u svih pet mečeva. Reprezentativke Crne Gore Aleksandra Milović i Alena Skvorcova, pojačane Sofijom Pogorelski i Patricijom Vujnović došle su do drugog uzastopnog pehara na takmičenju Ženske lige.

Drugo mjesto pripalo je Herceg Novom zahvaljujući više osvojenih poena u odnosu na ekipu Crnogorca. Obje ekipe su poražene od Elektroprivrede, dok je njihov duel u petom kolu okončan 2:2 nakon velike borbe.  Četvrto mjesto pripalo je ekipi Univerziteta Crne Gore, peto je podgorička Budućnost, dok je šesto mjesto pripalo budvanskoj Dami.

U muškoj Premijer ligi Elektroprivreda je upisala šestu pobjedu u isto toliko kola. U ovom kolu savladan je Nikšić sa 5,5:0,5, a jedino pola poena za Nikšić je izborio Igor Sarić.  Herceg Novi u stopu prati nikšićki sastav, a domaća ekipa savladala je Omladinac Budućnost sa 4,5:1,5. Ekipa Crnogorca je sa 4,5:1,5 savladala Prosvjetu, dok je Budućnost dodatno otežala situaciju nikšićkoj Mladosti, savladavši je sa 5,5:0,5. Mimoza je uspjela da preokrene rezultat protiv Rudara i upiše minimalan trijumf.

Takmičenja u Herceg Novom trajaće do 4. maja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 05:46