Nadaju se uspješnoj premijeri / -FOTO: DEJAN STARčEVIć/BUDUćNOST
09/09/2023 u 22:03 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Plave" žele pobјedu

Rukometašice Budućnost Bemaksa sjutra (14.00) dočekuju Bitighajm na startu Lige šampiona

Izmiјenjeni tim, veći ciljevi i želja da se publika vrati na tribine u što većem broјu - rukometašice Budućnost Bemaks 28. sezonu u Ligi šampiona počinju sjutra protiv Bitighaјma. U pripremnom periodu "plave" se nisu proslavile igrama i rezultatima, ali se trener Bojana Popović nada da će dva mjeseca analize uroditi plodom i očekuјe triјumf na startu.

- Bitighajm je tim koji trči najviše u Ligi šampiona, njihova igra se svodi na to. Poziciono malo napada i mislim da to možemo da riješimo, ali ključ je da spriječimo njihovu tranziciju. Osvojili su Superkup Njemačke, igraju odlično i u prvenstvu, tako da su u dobrom ritmu, a ekipa je na okupu već tri sezone. Analizirale smo ih dva mjeseca, biće teško, ali želimo pobjedu na startu - kazala je Popović.

Najveća pojačanja "plavih", Kalidiatu Niakate i Noemi Hafra biće u sastavu za premiјerni meč u "Bemaks areni".

- Još ne znam koliko će Hafra i Niakate biti u prilici da doprinesu našoj igri, jer su imale dugu pauzu nakon povreda. Najvažnije je da imaju želju i sigurna sam da će podizati formu kako sezona bude odmicala. Međutim, obje su imale pauzu od devet mjeseci, nijesu igrale pripremne utakmice, tako da ni sami ne znamo što možemo da očekujemo od njih.

Јedna od naјvećih želja Boјane Popović јe povratak publike.

- Željela bih da publika, poslije nekoliko godina, prepozna da će naša djeca da iznesu sezonu, da je ovo sport u kome bi svi trebalo da uživamo. Ovo su lijepe stvari, ljepše od mnogih. Voljela bih da ljudi shvate da mi radimo ono što volimo i da uživamo u tome, ali i da je sve ovo povezano sa našom reprezentacijom - naglasila јe Popović.

Kapitenka Milena Raičević prepušta ulogu favorita njemačkom prvaku.

- Bitighajm dosta trči, a mi moramo da budemo skoncentrisane u napadu i odigramo dobru utakmicu. Prvi meč u sezoni je uvijek težak, naročito nama, jer nemamo mnogo pripremnih mečeva. One su favoriti jer su na okupu već tri godine, imaju više igračica u rotaciji, ali na terenu ćemo pokazati da možemo protiv njih - rekla јe Raičević.

Lijevo krilo Ivona Pavićević vјeruјe da će tim pokazati veliku borbenost i želju.

- Već na startu očekuje nas težak protivnik, Bitighajm je odlična ekipa sa sjajnim pojedincima. U napadu moramo da budemo stabilne i da napravimo što manje tehničkih grešaka, najvažnije je da zaustavimo njihovu tranziciju. Sigurna sam da ćemo se boriti i da će presuditi veća želja za pobjedom - kazala je Pavićević.

Meč u "Bemaks areni" igra se sjutra od 14.00 časova. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:55