Bojana Popović / -FOTO: SRđAN BOLJEVIć
03/03/2024 u 21:07 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović: Mnogo znače ove utakmice i ova igra živaca

Selektorka Crne Gore nada se da će za tri-četiri nedjelje imati kompletnu ekipu na okupu

Јoš јednom minimalnom pobјedom nad Srbijom, ovog puta u sјaјnom ambiјentu "Bemaks arene" rukometašice Crne Gore praktično su osigurale prvo mјesto u grupi 6 i bolji šešir pre žreb za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj. Osilacija je u igri "lavica" bilo ponovo, ali na krilima publike u finišu su bile prisebne, upisale nova dva boda, pa je razumljivo i selektorka Bojana Popović zadovoljna.

- Znala sam da neće biti lako u ova dva meča, to sam rekla u najavi. Srbija ima odlične igrače, koji znaju kako da čuvaju loptu i spuste ritam meča. Mnogo znače ove utakmice i ova igra živaca, jer igračice postaju stabilnije. U prvom poluvremenu primale smo golove koje nismo smjele. U nastavku smo igrale bolje u odbrani, ali u napadu nismo iskoristile neke šanse da se odvojimo na veću razliku. Nekad i publika da vjetar u leđa, ali nekim malo neiskusnijim igračicama su se noge zavezale. Najvažnije je da je Evropsko prvenstvo tu - kazala je selektorka reprezentacije Crne Gore Bojana Popović.

Dosta mladih igračica je dobilo šansu.

- Ivana Godeč je još mlada, iako igra Ligu šampiona, a Anastasija Marsenić je odigrala na vrhunskom nivou obje utakmice - naglasila je Popović.

Nada se selektorka da će za kvalifikacioni turnir u Ulmu imati kompletnu ekipu.

- Za tri-četiri nedjelje ponovo ćemo biti na okupu i najvažnije je da se djevojke vrate zdrave, jer je teško igrati kad nam fali jedna-dvije igračice, a ne više. Problem je što neke igračice ne igraju u klubovima i teško ih podizati. Rotacija nam je uska, moramo da je širimo. Zahvalila bih se Srbiji na odlična dva meča, na fer-pleju, na odličnoj komunikaciji tokom oba meča. Ja sam presrećna kako je ovo odrađeno, jer jako je teško usred Lige šampiona okupiti ekipu i za dva dana se spremiti - istakla je Popović.

Crna Gora savladala Srbiju i osigurala prvo mjesto

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:37