Grčka naredni rival / -FOTO: OSCG
19/07/2023 u 23:11 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poraz od Slovenije na startu

"Crveni" nisu mogli da pruže jači otpor šampionu na startu U17 Evropskog prvenstva u Podgorici

U17 muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore izgubila je od Slovenije 3:0 (25:16, 25:11, 25:16) na debiju u prvom kolu grupe "I" Evropskog prvenstva, čiji je domaćin. Izabranici selektora Darka Prebiračevića tek na trenutke uspjeli su da pariraju aktuelnom prvaku Evrope, u utakmici koja je bila veliko iskustvo za naš mladi sastav.

Najbolji dio meča bila je prva polovina uvodnog seta, u kojoj su naši momci vodili u nekoliko navrata i bili u egalu do 11:11, kada je rival ušao u seriju poena i pokazao zašto je kao najbolji sastav stigao u Podgoricu. Na kraju prvog seta 25:16 za Sloveniju.

U drugom setu Crna Gora je povela 3:1 ali je do kraja jurila zaostatak. Naši odbojkaši bili su u igri do rezultata 13:10 za Sloveniju, međutim izostao je veći otpor do kraja seta, koji je pripao evropskom prvaku 25:11.

Za razliku od uvodna dva, Crna Gora je odigrala bolje u drugoj polovni trećeg seta, u kojoj je uspjela da ublaži zaostatak za Slovencima. Ipak, gosti su zaokružili dobar meč sa 25:16 u trećem setu i došli do prve pobjede na turniru.

Naš najefikasniji igrač u debitantskoj utakmici U17 reprezentacije na evropskoj odbojkaškoj smotri bio je Luka Lojić sa pet poena, dok je kod Slovenije osam poena osvojio Jan Rifelj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:44