/ -FOTO: DEJAN STARčEVIć
20/08/2023 u 18:07 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poraz rukometašica Budućnost Bemaksa od mađarskog FTC-a

Podgoričanke na kraju turnira u Mecu zauzele četvrto mjesto

Rukometašice Budućnost Bemaksa doživjeli su drugi poraz na turniru u Mecu. Nakon što su u polufinalu poražene od domaćina turnira, izabranice Bojane Popović danas su u meču za treće mjesto izgubile su od mađarskog FTC-a 26:35. U duelu protiv finaliste posljednjeg izdanja EHF Lige šampiona, Podgoričanke su pokazale su dva potpuno različita lica – u prvih 30 minuta igra je bila na visokom nivou, Armel Atingre raspoložena na golu, što je donijelo dva gola prednosti, dok je u nastavku, Popović napravila više rotacija u sastavu, što je protivnik iskoristio da preokrene i dođe do ubjedljive pobjede.

- Odlično smo počele meč i zahvaljujući dobroj energiji, raspoloženoj Atingre na golu i visokom tempu u oba pravca, imale smo dva gola prednosti nakon prvih 30 minuta. Rezultat govori dovoljno o izdanju, a treba napomenuti da smo mogle da imamo i da imamo i veću prednost. U nastavku sam bila primorana da rotiram, zbog velike potrošnje igračica i želje da sve ostanu zdrave, pa su priliku dobile djevojke koje nijesu igrale do tada. FTC je znao da iskoristi naše greške i nešto lošiji i sporiji ritam od onog koji smo imale u prvom poluvremenu. Nervoza se uvukla u našu igru i sve je bilo riješeno poslije 15-minuta, a u velikoj želji da se vratimo u meč, pravile smo nove greške. Izdanje u prvom poluvremenu trebalo bi da bude vodilja, način na koji bi trebalo da igramo tokom svih 60 minuta. Ipak, poslije dvije kvalitetne provjere u Francuskoj, znamo kako bi trebalo da radimo u narednom periodu. Neke djevojke su sjajno iskoristile priliku, poput Mari Plamenove Tomove, a izdvojila bih i Atingre koja je bila na izuzetnom nivou u prvom poluvremenu – kazala je Bojana Popović za klupski sajt.

Tomova je bila najefikasnija sa devet golova, dok je Ivana Godeč postigla sedam. Kadović je četiri puta zatresla mrežu rivala, po dva puta su pogodile Kardoso i Marsenić, a u strijelce su se još upisale Milena Raičević i Tanja Ivanović. Kada su u pitanju golmanke, Atingre je upisala 10, a Ana-Katrin Gigerih šest odbrana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:40