Vaterpolisti Jadrana / Foto: PVK Jadran
06/10/2023 u 12:09 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radanović: Nadamo se prvoj pobjedi u Ligi šampiona

Jadran iz Herceg Novog u Trebinju i subotu veče (18.45 sati) dočekuje imenjaka iz Splita

Vaterpolisti Jadrana su prošle nedjelje na premijeri Lige šampiona poraženi od Ferencvaroša u Budimpešti (9:7). Više od tri četvrtine

Novljani su parirali velikom rivalu i ostaje žal što nije ostvaren povoljniji rezultat. Prilika za to pruža se već u subotu veče (18.45 sati), kada u goste šampionu Crne Gore stiže imenjak iz Splita.

Duel se igra u Trebinju, što je možda i mali hendikep za Novljane. Splićani su tokom ljeta napravili sjajan tim, stigli su reprezentativac Crne Gore Đuro Radović, Josip Vrlić i Loren fatović.

Tu si i Konstantin Harkov, Tomas Gruvel, Jerko Marinić Kragić... težak zadatak za Novljane, ali ne i nemoguća misija.

„Očekuje nas drugi meč u Ligi šampiona, protivnik je Jadran iz Splita, koji se jako pojačao. Ima izvanrednu ekipu biće izuzetno težak meč. Ključ je u zaustavljanju njihovog centra Josipa Vrlića, koji je jedan od najboljih igrača na toj poziciji na svijetu. Ako budemo agresivni i disciplinovani u igri, nadam se da ćemo ostvariti povoljan rezultat. Prvi put, što je malo specifično, igramo kao domaćini na bazenu u Trebinju. Bili smo, trenirali smo, spojićemo dva dana, da se aklimatizujemo. Nadam se da ćemo pružiti dobru igru i ako nam se ukaže šansa zabilježiti prvu pobjedu u Ligi šampiona“, istakao je Petar radanović, strateg Jadrana.

Danilo radović se raduje duelu sa reprezentativnim kolegom i vjeruje u uspjeh svog tima.

„Čeka nas meč drugog kola Lige šampiona protiv splitskog Jadrana, eipe koja je dovela najviše igrača tokom ljeta. Sigurno su se pojačali dolaskom Lorena Fatovića na nezgodnu stranu, Josipa Vrlića na dva metra i Đura Radovića desno, koji je naš bivši igrač. Biće zanimljivi dueli protiv njega, prvi put igra protiv nas. Splitski Jadran je dobra ekipa, ali mislim da imamo šansi kroz jaku tranziciju, po čemu smo poznati i damožemo da ih iznenadimo. Igramo u Trebinju, trenirali smo tamo, odlično su nas primili i očekujem da ćemo pobjedom početi nastup u to gradu“, objasnio je Danilo Radović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 11:12