Marina Rajčić / EPA-EFE-TIBOR ILLYES
02/04/2024 u 17:02 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rajčić: Ne čeka nas lak posao

"Lavice" sjutra u Rizeu igraju protiv Turske

Mislima su već u Ulmu, gdje ih od 11. do 14. aprila očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, ali prethodno će najbolje rukometašice Crne Gore odigrati još dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sjutra protiv Turske u Rizeu (15 časova) i u nedjelju protiv Bugarske u Podgorici.

Viza za nastup na kontinentalnoj smotri je već osigurana, a "lavice" će mečeve sa Turkinjama i Bugarkama iskoristiti da naprave dobru uvertiru za Ulm. Iako utakmice nemaju rezultatski značaj, pobjede nad autsajderima ne bi trebalo da dođu u pitanje i očekuje sa da Marina Rajčić i drugarice sa maksimalnim učinkom okončaju takmičenje u grupi 6.

- Ne čeka nas lak posao, iako su to slabije ekipe od onih protiv kojih ćemo igrati u Njemačkoj. Najvažnije je da u ovim mečevima ostanemo zdrave, kako bi u Ulmu mogle da damo maksimum - rekla je golmanka Marina Rajčić.

Za Marinu Rajčić ukoliko se Crna Gora plasira, Olimpijske igre bi mogle da budu 17. takmičenje u reprezentativnom dresu.

- Veliki je ulog u Njemačkoj. Odlazak na još jedne Olimpijske igre je san svakog sportiste. Odavno se spremam za te mečeve. Pretpostavljam i ostale djevojke jer smo dobile materijal na vrijeme. Spremićemo se za te utakmice. Međutim, ne smijemo sa manjim fokusom pristupiti Turskoj i Bugarskoj. Biće to dvije zahtjevne utakmice, jer moramo dobro da se pripremimo za ono što nas očekuje na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre - istkla je Rajčić.

Mečevi protiv Bugarske i Turske važni su zbog uigravanja za Ulm, gdje će "lavice" za rivale imati Paragvaj, Njemačku i Sloveniju.

- Naravno, moramo da pobijedimo Tursku i Bugarsku. Važno je da ostanemo zdrave i na taj način poći u Njemačku - rekla je Matea Pletikosić.

Odavno je počelo skeniranje rivala u Ulmu.

- Sve se zna, nema skrivanja. Očekujemo da se plasiramo na Olimpijske igre, to je cilj - poručila je organizatorka igre "lavica".

Prvi međusobni duel protiv Turske Podgorici "lavice" su dobile 39:23.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 21:21