Osvajač Kupa Crne Gore u prošloj sezoni u velikim problemima / -FOTO: STEFAN IVANOVIć/RSCG
06/10/2023 u 21:46 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

RK Budvanska rivijera Budva pred gašenjem

Ništa od duela sa Lovćenom sjutra na Cetinju. Igrači koji su ostali u Budvi voljni da igraju, ali nemaju ni uslove, ni opremu

Klupski rukomet u Crnoј Gori je na aparatima. Odavno. Komovi su zbog nedostatka finansija odustali od takmičenja u SBbet ligi u avgustu, ranije je odustao i Danilovgrad, a nestanak sa scene prijeti i RK Budvanska rivijera Budva, dvostrukom šampionu Crne Gore i osvajaču Kupa u prošloj sezoni.

Klub je pred gašenjem, pa ekipa sjutra neće igrati susret drugog kola protiv Lovćena na Cetinju. Igrači su voljni da igraju, makar oni koji su ostali u klubu iako nema ko da ih ni vodi pošto je trener Brano Božović napustio kormilo, ali nemaju ni uslove za trening. Nemaju ni opremu, ni dresove, ni fizioterapeuta... Stanje je alarmantno, a nezvanično predsjednik Srđan Ćulafić je obavijestio kancelariju RSCG da zbog organizacionih i finansijskih problema Budvanska rivijera Budva neće moći da odigra sjutra utakmicu na Cetinju, iako igrači o toj odluci nisu zvanično obaviješteni. Uglavnom, klub je u rasulu.

Nekoliko igrača koјi su ostali svakodnevno treniraju i ne odbijaju da igraju, ali da bi igrali moraju da imaju, prije svega opremu. I nije njihova odluka da ne igraju, već je to odluka kluba. Budvanska rivijera Budva je u velikom problemu, meč protiv Lovćena će izgubiti izvjesno je službenim rezultatom, a ukoliko službeno izgubi јoš јedan biće isključena iz takmičenja. Bio bi to još veliki udarac za ionako posrnuli klupski rukomet u Crnoj Gori. Ako se, naravno, izuzme Lovćen koji je konačno stao na noge i koji će ove godine igrati i u Evropskoj ligi.

Ali ako sudbinu Danilovgrada i Komova doživi i Budvanska rivijera onda nevinih neće i ne može biti. Vijest o propasti Budvanske rivijere bila bi sramota i za Budvu, za rukomet i crnogorski sport. Nakon hapšenja predsјednika Opštine Budva, Mila Božovića, počeo јe i sunovrat "narandžastih".

Utakmica između Lovćena i Budvanske rivijere je zakazana sјutra u 19.30, ali kako je neće biti snage će odmjeriti samo Rudar i Sutjeska od 18 časova, dok su u nedjelju zakazani mečevi Mornar 7 – Brskovo (16.00), Jedinstvo – Budućnost Podgorica (19) i Berane 1949 – Partizan 1949 (20.00).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:16