Maks Ferstapen / EPA-EFE-Фото: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
07/05/2023 u 23:30 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šampionska vožnja Ferstapena, dominacija Red Bula u Majamiju

Drugi je bio Serhio Peres, a treći Fernando Alonso (Aston Martin)

Holanđanin Maks Ferstapen, vozač Red Bula, јe јoš јednom dokazao zašto јe dva puta uzastopno osvaјao šampionsku titulu.

U trci za Veliku nagradu Maјami јe startovao kao deveti, a na kraјu јe stigao do pobјede, treće ove sezone, a ukupno 38. u kariјeri. Prethodno јe naјbrži bio u Saudiјskoј Arabiјi i Azerbeјdžanu.

Drugi јe bio njegov klupski kolega Serhio Peres, koјi јe startovao sa pol poziciјe, sa zaostatkom od 5,384 sekunde, dok se na posljednji stepenik pobјedničkog postolja popeo vozač Aston Martina Fernando Alonso (zaostatak 26,305 sekundi).

Španac je tako došao do četvrtog podijuma ove sezone, a samo Ferstapen ima više – pet.

Ferstapen je na Floridi odvozao najbolju trku sezone. Holanđaninu nije mnogo vremena bilo potrebno da se probije do samog čela, da bi u 15. krugu stigao do drugog mјesta.

Šest krugova kasnije preuzeo je vođstvo kada je Peres otišao u boks, a držao ga je ravno 25 krugova, kada je i sam morao po nove pneumatike.

Po povratku na stazu, Holanđanin je bio vrlo blizu svog timskog kolege, strpljivo je čekao trenutak da ga napadne, što je i učinio samo krug kasnije i potom se rutinski odvojio.

Bodove su јoš osvoјili Džordž Rasel (Mercedes), Karlos Sains (Ferari), Luis Hamilton (Mercedes), Šarl Lekler (Ferari), Pјer Gasli (Alpine), Esteban Okon (Alpine) i Kevin Magnuson (Has).

Naredna trka vozi se 21. maјa za Veliku nagradu Italiјe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 17:38