Пешић на побједничком постољу / Фото: асцг
26/05/2024 u 21:25 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Srebro za Dragana Pešića na Balkanijadi

Crnogorski atletičar u desetoboju na 77. Balkanskom prvenstvu u turskom gradu Izmir osvojio 6.661 bod, što mu je u jakoj konkurencviji donijelo srebrnu medalju

Veliki uspjeh crnogorskog atletičara Dragana Pešića na 77. Balkanskom prvenstvu, koje je u turskom gradu Izmir okupio 430 takmičara iz 21 države, uključujući olimpijske, svjetske i evropske šampione, pošto se u jakoj konkurenciji okitio srebrnom medaljom u desetoboju sa 6.661 bodom.

-Zadovoljan sam plasmanom – u tom pogledu nije moglo bolje. Što se tiče rezultata, čini mi se da nije moglo gore. Krivicu pripisujem vremenskoj razlici na koju nisam mogao da se naviknem, jer sam prije samo pet dana došao iz Amerike, kao i brojnim povredama koje su me pratila ove godine. Drago mi je što je Atletski savez prepoznao moje učešće kao priliku za osvajanje medalje, što sam i opravdao, rekao je mlađi od braće Pešić.
Odličan nastup na šampionatu na stadionu "Ataturk" imala je i Bjelopoljka Anđela Drobnjak, koja je u sedmoboju sa 4.932 boda osvojila četvrto mjesto i postavila novi rekord Crne Gore.

Crnogorska rekordeka u skoku u vis, Marija Vuković, poslije sedam mjeseci odsustva zbog povrede i operacije vratila se na zaletište i sa preskočenih 170 centimetara osvojila sedmo mjesto, koliko je, iz manje pokušaja preskočila i šestoplasirana Turkinja Bera Ajun. Kao šestoplasirani u bacanju kugle završio je Tomaš Đurović hicem od 18,67 metara, a isti plasman bacanju koplja ostvarili su i Marija Bogavac (45,78) i Amir Papazi (66,63), dok je Vesna Kljajević u bacanju kugle osvojila osmo mjesto (13,65).

Olimpijac Danijel Furtula u bacanju diska imao je peh da zbog jake kiše napravi tri prestupavi ostane bez plasmana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 15:10