Petar Tešanović / -FOTO: MARCEL TER BALS/DEFODI
10/02/2024 u 18:55 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tešanović: Siguran sam da ćemo dobiti Rumuniju i izboriti OI

Vaterpolisti Crne Gore u nedjelju (15.30) igraju meč osmine finala SP

Put ka Parizu i Olimpijskim igrama je otvoren.

Ostao je još jedan korak za vaterpoliste Crne Gore da bi i zvanično bili učesnici najveće svjetske sportske smotre.

Potrebno je da preskoče Rumuniju, selekcije od koje su kvalitetniji, ali to moraju da dokažu u bazenu

“Nema treme, atmosfera je dobra. U prvom dijelu turnira nismo prikazali željeni nivo igre. Na prošlom šampionatu smo bili u prvom dijelu odlični pa smo poslije pali, nadam se da će sada biti obrnuto. Ostvarili smo dvije pobjede i taj poraz od Srbije koji boli dalje. Počinje eliminaciona faza, prvi meč protiv Rumunije, ekipa koja ima određeni kvalitet i nekoliko dobrih pojedinaca, analizirali smo, zatvorićemo ih i siguran sam da ćemo pobijediti i izboriti Olimpijske igre“, istakao je Petar Tešanović.

Kapiten "ajkula" ističe važnost sutrašnjeg meča.

“Velika čast biti kapiten ekipe kao što je Crna Gora, koja je kroz istoriju osvajala mnogo bitnih medalja, eto ostaje ta olimpijska medalja kao san svih nas, ali idemo korak po korak. Da se kvalifikujemo, sjutrašnji meč je najbitniji tako da razmišljamo samo o o tome", jasan je Tešanović.

Vladan Spaić cijueni Rumune, ali očekuje trijumf.

“Što se tiče reprezentacije Rumunije, očekuje nas kvalitetan protivnik, ali smatram da se mi pitamo u tom meču, treba maksimalno fokusirano da uđemo u meč i da se plasiramo na Olimpijske igre što je bio primarni cilj ovog prvenstva. Naša prednost će biti u brzom plivanju, presingu, tranziciji, gdje treba da lomimo rivala i da napravimo razliku te da ne uvedemo meč u neizvjesnu završnicu kako bi se već okrenuli sljedećem meču“, rekao je Spaić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:37