Petar Tešanović / -FOTO: VPSCG
29/01/2024 u 15:16 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tešanović: Želimo da se plasiramo na Olimpijske igre

Kapiten "ajkula" optimista, kao i centar Miroslav Perković, pred nastup na Svjetskom prvenstvu

Iako je Crna Gora na posljednja dva velika takmičenja - Svjetsko prvenstvu u Fukuoki i Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, ostala daleko od borbe za medalje, kapiten "ajkula" Petar Tešanović vjeruje u ekipi.

Smatra da posjeduje veliki kvalitet i da će to dokazati za sedam dana, kada krene planetarni šampionat u Dohi.

"Imamo kvalitet da se nosimo sa svima, što smo i pokazivali na posljednjim takmičenjima. Mislim i da smo na pravom putu, potrebno je samo da imamo više koncentracije u ključnim momentima. Grupa jeste zahtjevna, sa tri ujednačene selekcije i Japanom koji je možda kvalitetom malo ispod. Sigurno će se mečevi rješavati na jedan gol i veoma je bitno da protiv Amerikanca na startu budemo pravi. Želimo da se plasiramo na Olimpijske igre. Treba da budemo među četiri ekipe koje će izboriti vizu, a onda ćemo pokušati da preskočimo taj stepenik zvani četvrtfinale, gdje smo se okliznuli nekoliko puta", istakao je Tešanović.

Čuvar mreže Breše, smatra da su se "ajkule" primakle najboljih selekcija Evrope i svijeta.

"Mislim da smo se približili najboljim ekipama, iako selekcije poput Mađarske i Španije imaju veći kvalitet. U presudnim trenucima utakmice nam treba više enegije i mentalne snage, kad odlučuje jedna lopta mi napravimo grešku koja nije svojstvena timu koji želi da osvoji medalju. Na tome treba da radimo, da ponavljamo stvari na treninzima i u tim segmentima moramo da se popravimo", optimista je Tešanović.

Centar Miroslav Perković je zadovoljan pripremama koje su obavljene u Trebinju.

"Imali smo dobre pripreme u Trebinju. Motivisani smo i spremni da pokažemo na ofvom Svjetskom prvenstvu ono što je izostalo na Evropskom prvenstvu. Jako dobra grupa, kvalitetne reprezentacije i Japan, koji je malo lošiji od ostalih rivala u grupi, ali je teško igrati sa njima. Naš prvi cilj je plasman na Olimpijske igre, onda se nadam da ćemo preskočiti tu stepenicu u četvrtfinalu i boriti se za medalju", istakao je Perković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:26