Детаљ са једне од ранијих трка / - фото: OCEAN LAVA MONTENEGRO
23/09/2021 u 10:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Триатлонци се враћају у Котор

Мултиспорт академиjа Мајер ће у недјељу, 26. септембра, бити домаћини пете међународне трке „Ocean Lava Montenegro”

Триатлон клуб Мултиспорт академиjа Мајер и ТО Котор ће у недјељу, 26. септембра, бити домаћини пете међународне трке „Ocean Lava Montenegro”, у оквиру „Ocean Lava” сериjе такмичења, коjа се одржаваjу у 15 земаља свиjета.

Трка у дугоj дистанци „half Ironman” обухвата 1,9 км пливања, 90 км бициклизма и 21 км трчања.

Од ове године учесницима смо омогућили и такмичење на „олимпиjскоj дистанци”, уз 1,5 км пливања, 50 км бициклизма и 10 км трчања. Прошлогодишње издање трке смо одложили због пандемиjе, а из истих разлога ове године са нама ће бити око 300 такмичара из 45 земаља свиjета, умjесто 600 учесника, коjи су се приjавили. Скоро исти броj, због ковид протокола и тренутне ситуациjе са вирусом, искористио jе могућност да наступи на „Ocean Lava Montenegro” следеће године. Осим учесника из Црне Горе и земаља региона (Србиjа, Хрватска, Босна и Херцеговина, Словениjа, Македониjа) ту су и такмичари из Бразила, Португала, Француске, Њемачке, Аустриjе, Шваjцарске, Шведске, Русиjе, Велике Британиjе, Украjине и Грчке, што представља сjаjну прилику за промоциjу Котора, Бококоторског залива и Црне Горе као туристичке и спортске дестинациjе – навели су организатори.

Дисциплине ће се одржати на изузетно атрактивним локациjама: пливање у акваториjуму Которског залива, вожња бицикла на дионици Котор–Каменари и трчање дуж циjеле Добротске обале у Котору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:44