Neophodna edukacija / -FOTO: COK
27/02/2024 u 16:30 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Za OI potrebna i edukacija iz oblasti antidopinga

Komisija za antidoping poziva sve nacionalne sportske saveze da u svoje aktivnosti uvrste program edukacije i podizanja svijesti o važnosti antidopinga

U susret predstojećim Olimpijskim igrama, Komisija za antidoping poziva sve nacionalne sportske saveze da u svoje aktivnosti uvrste program edukacije i podizanja svijesti o važnosti antidopinga.

Od najveće je važnosti da svi savezi prepoznaju značaj edukacije trenerskog osoblja i medicinskih timova i u nju uključe i oblast antidopinga.

Komisija je tokom decembra realizovala niz edukativnih aktivnosti na temu antidopinga, kao što su one tokom "Dana atletike", te za trenere, sa ciljem da se oni osnaže kao nosioci znanja i edukatori sportista, čime se doprinosi stvaranju čistog sportskog okruženja.

-Obavještavamo i da je Svjetska antidoping agencija (WADA) uputila i snimljeni edukativni program koji je obavezan za sve učesnike Olimpijskih igara. Komisija za antidoping ostaje posvećena misiji očuvanja integriteta sporta i zdravlja sportista, a sportske saveze pozivamo da sa jednakom odgovornošću pristupe edukaciji u ovoj oblasti, prilagode svoje procedure i regulative u skladu sa smjernicama WADA i kroz poštovanje antidoping pravila i normi demonstriraju predanost promovisanju sportske etike i fer takmičenja, saopštila je Komisija za antidoping.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 13:27