Jubilej ŽRK Budućnost / -FOTO: ŽRK BUDUćNOST
13/02/2024 u 10:41 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ŽRK Budućnost Bemaks slavi 75. rođendan

Najtrofejniji crnogorski klub u svojim vitrinama ima šest evropskih trofeja – po dva Lige šampiona i Kupa pobjednika kupova i po jedan IHF Kupa pobjednika kupova i IHF Kupa

Ženski rukometni klub Budućnost Bemaks slavi danas veliki jubilej – 75 godina postojanja, saopteno je iz najuspješnijeg sportskog kolektiva u Crnoj Gori.

Navodi se da rođendan slave sa 75 trofeja kao potvrda slavne istorije i temelj uspješne budućnosti.

Osnovan je 13, februara 1949. godine u tadašnjem Titogradu, u sklopu Sportskog društva Budućnost.

- U proteklih 75 godina klub je ostvario brojne uspjehe, što ga čini najuspješnijim sportskim brendom u našoj državi", saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Najtrofejniji crnogorski klub u svojim vitrinama ima šest evropskih trofeja – po dva Lige šampiona i Kupa pobjednika kupova i po jedan IHF Kupa pobjednika kupova i IHF Kupa.

Budućnost je sedam puta bila pobjednik Regionalne lige, a osvojila je 34 titule prvaka i 28 trofeja Kupa, u okvirima četiri države – SFRJ, Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Crne Gore, nakon obnove nezavisnosti 2006. godine

Od 1984. do danas, ŽRK Budućnost je najbolji predstavnik Crne Gore na međunarodnoj sceni i tim sa najviše učešća u Ligi šampiona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:53