Stefanos Cicipas u trećem kolu / -FOTO: TWITTER/WIMBLEDON
07/07/2023 u 19:48 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Cicipas preokrenuo, ispao i Nori

Grk u nastavku meča bolji od Endija Mareja

Dvodnevni duel derbija drugog kola Vimbldona pripao je Grku Stefanosu Cicipasu, koji je dobio Endija Marija sa 7:6, 6:7, 4:6, 7:6, 6:4 i izborio plasman u treće kolo.

U četvrtak je meč bio prekunut zbog policijskog časa pri vođstvu Mareja od 2:1 u setovima, a danas je Grk uspio da režira preokret i zakazao duel protiv Lasla Đerea.

- Morao sam da preskočim teške prepreke, Tim je bio velika, Marej posebno. Gledao sam kako Endi igra na ovom terenu. Naježio sam se kad je prvi put uzeo Vimbldon, znam koliko mu ovaj turnir znači. Bio je dio velike četvorke, dugo mi je bio idol, kao Novak, Rodžer i Rafa. Oblikovali su moju igru, zato sam ovakav igrač danas - kazao je Cicipas.

Pored Mareja ispao je i prošlogodišnji polufinalista i najveća britanska nada Kameron Nori, kojeg je eliminisao Amerikanac Kristofer Jubenks - 6:3, 3:6, 6:2, 7:6.

Italijan Janik Siner je opravadao ulogu favorita protiv Francuza Kentana Alisa - 3:6, 6:2, 6:3, 6:4, a slavio je Aleksander Bublik proiv Njemca Marterera - 6:4, 6:1, 7:6.

Na ženskom turniru Amerikanka Džesika Pegula je pobjedom protiv Italijanke Koćareto - 6:4, 6:0 izborila plasman u osminu finala, dok je Hrvatica Dona Vekić izgubila od Čehinje Markete Vondrušove 7:5, 6:1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 10:36