Novak Đoković, skrinšot / - NOVAK ĐOKOVIć
11/09/2023 u 09:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đoković: Da nisam iz Srbije već bi me vinuli u nebesa

Na pitanje da li sebe vidi kao jednim od najvećih sportista svih vremena, Đoković je imao zanimljiv odgovor

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle osvajanja četvrte titule na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku da živi dječački san i da nije mogao da zamisli da će osvojiti 24 grend slem trofeja.

- Ovo mi znači sve, ponavljam se, ali svaki put moram da kažem da živim dječački san, da se takmičim na najvišem nivou u sportu koji je dao sve meni i mojoj porodici. Prošli smo kroz teške situacije devedesetih godina, ratove. Roditelji su se žrtvovali da se bavim skupim sportom, koji nije svima dostupan. Zaljubio sam se u tenis, niko ga nije igrao u porodici pa je izbor bio čudan, ali upornost i vjera roditelja svih ovih godina, supruge, djece, ovo je vaš uspjeh koliko i moj, rekao je Đoković posle meča, a onda na konferenciji ono što je odjeknulo poput bombe u sportskim krugovima. 

Naime, prvo je objasnio šta mu je sve prolazilo kroz glavu i u šta je verovao u ključnom trenutku oivog meča - taj-brejku drugog seta protiv Medvedeva. 

- Kazaću najiskrenije: pomogli su mi Bog i anđeli čuvari. U tim trenucima kada fizički i materijalno ne osjećas sebe, kada ti se sve vrti, u tim trenucima sa svojom vjerom, vjeruješ u božansku intervenciju. To mi se dosta puta u karijeri desilo. Iznenadio sam dosta puta sam sebe kako sam izdržao to, a moguće je da izdržiš samo ako i kada vjeruješ u Boga i kada je tu neka viša sila u koju vjeruješ. U tim trenucima igraš samo po insintku i intuiciji. Ja poslije seta koji je trajao skoro dva sata više ništa nisam vidio jasno, sve mi se mutilo. Teško je riječima opisati jer si došao do krajnje tačke. Ovo mi je najteži set koji sam dobio u životu, pogotovo sa njim koji je kao hobotnica sve hvata i uvijek te tjera da udariš još jedan udarac, Znao sam da se neće predati posle prvog seta. Znao sam šta me očekuje, ali nisam mislio da će set biti dug i iscrpan, to je presudilo pobjednika, u trećem setu sam bio dobar na terenu - rekao je Novak. 

 Na pitanje da li sebe vidi kao jednim od najvećih sportista svih vremena, Đoković je zapušio usta cijelom svijetu.

- To ću vama da ostavim i svima drugima da kažete da li jesam ili ne. Ali ono što imam da kažem jeste: da nisam iz Srbije već bih bio vinut u nebesa. Ali ja sam zahvalan zbog toga što sam iz Srbije i svi uspjesi su mi još slađi i ljepši. Sav uspjeh mi daje vjeru i nadu. 

Novaka više ne zanima prvo mjesto na ATP listi, već da sa svojom Srbijom osvoji Dejvis kup.

- Nije mi broj jedan cilj u poslednjih nekoliko godina, nije mi cilj da budem stalno na toj poziciji, iako ako dođe kao posledica dobrih rezultata, i ako sebe kao što jesam, onda je u redu da budem broj jedan. Mnogo poena branim do kraja, a Karlos Alkaras nema šta puno da brani. Ovo mi je najbitnije (pokazuje rukom na pehar), ja sam svoj posao završio, ako bude broj jedan - bonus. Da osvojimo Dejvis kup mi je primarni cilj do kraja ove godine. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:51