Novak Đoković / EPA-EFE-FOTO: EPA/MARK LYONS
21/08/2023 u 09:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đoković: Jedan od najuzbudljivijih i najtežih mečeva u karijeri, mentalno, emotivno i fizički

Srpski teniser osvojio Masters u Sinsinatiju

Novak Đoković nahvalio je Karlosa Alkaraza poslije finala mastersa u Sinsinatiju, u kojem je spasao meč loptu i na kraju pobijedio sa 5:7, 7:6 (9-7), 7:6 (7-4).

„Lud meč smo prošli, rolerkoster. Nisam igrao previše ovakvih, možda mogu da poredim sa finalom Australijan opena s Nadalom 2012. godine – jeste samo tri seta, ali skoro četiri sata“, rekao je Đoković i dodao:

„Neke faze meča je dobijao jedan, neke drugi – dobro sam počeo, pa sam se mučio fizički, a on je to iskoristio, imao je set i brejk. Dao mi je brejk poslije, pomislio sam da imam šansu, borio sam se i vjerovao sam… U trećem setu sam imao šanse, meč lopta na 5:3 je bila nevjerovatna, to je bila ilustracija cijelog ovog meča. Jedan od najuzbudljivijih i najtežih mečeva u karijeri – mentalno, emotivno i fizički“.

Na pitanje da li ga iznenađuje kako Alkaraz igra i kako je hladnokrvan, Đoković odgovara:

„Više me ne iznenađuje, možda me je iznenađivalo krajem prošle ili početkom ove godine. Impresivno je kako dobija velike mečeve, uvijek je hrabar u najvažnijim trenucima. Treba mu skinuti kapu, igra zrelo i toliko dobro se nosi s pritiskom za nekoga ko ima 20 godina. Osjećaj koji imam na terenu podsjeća me malo na osjećaj koji sam imao kada sam igrao protiv Nadala – kada smo bili u zenitu naših karijera, svaki poen je borba, osjećaš da u cijelom meču nećeš dobiti pet lakih poena, već da moraš da zaradiš svaki poen, svaki udarac – nezavisno od uslova, ali na sporim terenima još više“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 17:58