Novak Đoković sa peharom / EPA-EFE-CHRISTOPHE PETIT TESSON
11/06/2023 u 19:22 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đoković: Jedan od najvećih trenutaka u mojoj karijeri

Postao je najstariji šampion Rolan Garosa ikada sa 36 godina i 20 dana

Niko nikada kao Novak Đoković. Dileme više nema - Novak je najbolji teniser svih vremena! Novak jedini ima po tri puta osvojen svaki grend slem (Australijan open 10, Vimbldon 7, JU ES Open 3, Rolan Garos 3). Rekordna 23.

Postao je najstariji šampion Rolan Garosa ikada sa 36 godina i 20 dana. Za 18 dana nadmašio je Španca Rafaela Nadala.

Od sjutra će ponovo biti svjetski broj jedan na ATP listi sa 7.595 poena, dok će Karlos Alkaras sa 7.175 pasti na drugo mjesto.

- Hvala svima za ovu atmosferu, posebnu atmosferu, nevjerovatan trenutak u mojoj karijeri. Baš baš poseban, jedan od najvećih trenutaka u mojoj karijeri zbog 23. grend slem titule - kazao je Đoković na ceremoniji dodjele pehara. - Možda je koincidencija da sam 23. titulu osvojio baš ovdje u Parizu, jer je ovaj turnir bio uvijek najteži za mene. Zato sam sada ovoliko emotivan. Mnogo se stvari dešavalo van terena. Počastvovan sam što sam ovdje pred vama, hvala vam na energiji tokom cijelog turnira

Nahvalio je i Kaspera Ruda.

- Ti si među najcjenjenijim igračima na turu, svi te cijene i svaka ti čast. U današnjem svijetu to jako znači, kada neko ima ljudske, prave vrijednosti. Tvoj tim i porodica su super prema mom timu i svi zbog toga zaslužujete veliki aplauz. Žao mi je zbog tvog rezultata danas. Želim ti da pobeđuješ uvijek, osim protiv mene. Ako ja izgubim ranije na nekom GS, želim ti da posle osvojiš titulu - rekao je Đoković.

Obratio se srpski as i svom timu u boksu.

- Vi znate kroz šta smo sve prošli. Hvala vam za strpljenje i toleranciju. Znajući šta sam ja vama radio, kako sam vas mučio, cijenim što ste moja podrška - rekao je Đoković. - Moja djeca su ovdje i uvijek se trudim da im pošaljem neke poruke iz kojih mogu da nauče. Nešto bih volio da nauče, a sudeći po njihovim osmjesima, to jeste slučaj. Imao sam sedam godina kada sam počeo da igram tenis i maštao da osvojim Vimbldon. Sada sam ovdje, sa 23. grend slema, mnogo više nego čemu sam se nadao. Uvijek sam se trudio da vizualizujem stvari i da ih osmislim unapred. Poruka za djecu odavde je: Zaboravi šta se dogodilo, misli na budućnost. Uzmi stvari u svoje ruke, vjeruj i stvori je! - kazao je Đoković i dobio velike ovacije.

Novak ponovo napada kalendarski grend slem. Na tom putu sledeći je Vimbldon. Novak je vladar svjetskog tenisa.

Novak je najveći. Novak je GOAT!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 03:22