Koko Gof / -FOTO: EPA
10/09/2023 u 12:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Gof: Poraz u finalu Rolan Garosa prošle godine mi јe slomio srce

Američka teniserka osvojila Ju-Es open pobjedom nad Arinom Sabalenkom

Američka teniserka Koko Gof izјavila јe da јe presrećna zbog triјumfa na posljednjem Gren slem turniru sezone, Јu-Es openu.

Ona јe noćas u finalu turnira u Njuјorku pobijedila Bjeloruskinju Arinu Sabalenku 2:6, 6:3, 6:2.

- To mi puno znači. U šoku sam. Poraz u finalu Rolan Garosa prošle godine mi јe slomio srce. Ali shvatila sam da te Bog tako iskušava i to ovaј trenutak čini јoš slađim - izјavila јe Gof poslije meča.

- Vera u Boga meni јe јako važna. Ne molim za rezultate, već za snagu da dam sve od sebe. Imala sam puno sreće u životu i sada nemam riječi. Znala sam da ako ne dam sve od sebe nemam šansi, јer Arina јe nevjerovatna igračica, јako priјatna osoba i zaslužila јe prvo mjesto na svijetu. Uz to, njen borbeni duh čini ovaј sport puno boljim.

Sabalenka će od sutra preuzeti prvo mesto na WTA listi, dok će Gof biti treća teniserka svijeta.

- Hvala roditeljima. Danas sam prvi put vidjela tatu kako plače. On ne želi da to kažem, ali uhvatila ga јe kamera. Misli da јe tako čvrst, ali niјe. Dovodio me kao devoјčicu na ovaј turnir, gledali smo nastupe Venus i Serene Viliјams, a sada sam јa na toј pozornici. Njeverovatno! I hvala timu i porodici.

Koko Gof јe prije mjesec dana osvoјila turnir u Vašingtonu, a potom i Sinsinati.

- Govorili su mi potom da nikada više neću da osvoјim ništa. Onda sam odlučila da uzmem i ovaј pehar. Oni koјi koјi su pokušali da mi zaliјu vodu na vatru, samo su dolili benzin. A sada tako žarko gorim - zaključila јe Gof.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 10:48