Vanoci i Kejhil / -FOTO: ATP
14/12/2023 u 13:05 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kejhil i Vanoci izabrani za "Trenera godine"

U pitanju je tandem koji radi sa Janikom Sinerom

Australijanac Daren Kejhil i Italijan Simone Vanoci, osvojili su nagradu "Trener godine" kao stručnjaci koji su 22-godišnjeg Janika Sinera doveli do najboljih rezultata u karijeri tokom ove sezone.

Osim pobjedničkog dvojca među kandidatima za nagradu su bili Goran Ivanišević kao trener Novaka Đokovića, prošlogodišnji dobitnik nagrade Španac Huan Karlos Ferero (Karlos Alkaras) te Amerikanci Kreg Bojnton (Hubert Hurkač) i Brajan Šelton (Ben Šelton).

Siner je godinu završio na četvrtom mjestu ATP liste.

U Torontu je osvojio svoj prvi Masters 1000, a postao je i prvi italijanski teniser, koji je došao do meča za titulu na ATP Finalu, završnom turniru osmorice najboljih igrača svijeta.

Pod trenerskim vođstvom Kejhila i Vanocija, ostvario je 64 pobjede uz 15 poraza, a na Vimbldonu je ostvario svoj najbolji rezultat na Gren slam turnirima došavši do polufinala.

Vanoci je u rad sa Sinerom uključen od februara 2022. godine, dok se Kejhil pridružio četiri mjeseca poslije, kako bi na mladog Italijana prenio svoja znanja i iskustva stečena u radu s bivšim proslavljenim teniserima poput Andre Agasija i Lejtona Hjuita.

Iako nisu direktno zaslužni za to, nesumnjivo je da ovaj trenerski dvojac, takođe, ima udjela u Sinerovoj sjajnoj predstavi na finalnom turniru Dejvis kupa u Malagi. 

Upravo je on bio najzaslužniji za trijumf italijanske reprezentacije sa tri pobjede u pojedinačnim mečevima i dvije u igri parova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 01:19