Danil Medvedev / - FOTO: PRINTSCREEN
20/03/2023 u 12:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medvedev: Nesrećno je što Novak ne može da igra

Ruski teniser Danil Medvedev poražen je prošle noći u finalu Indijan Velsa od Karlosa Alkaraza

Španac je slavio prilično lako, rezultatom 6:2, 6:2, a Danil je nakon meča analizirao razloge loše igre.

- Nisam igrao najbolje što mogu. Dešava se. Posle moje pobjede nad Novakom u Dubaiju, rekao sam isto – jesam ja igrao dobro, ali Novak nije igrao kako umije. Zašto nisam igrao najbolje što mogu? Ne znam. Možda zbog njegove lopte, možda zbog vjetra, njemu je zbog stila igre lakše da prođe kroz vetar. Nemam prave razloge, nekada oni ne postoje u tenisu… - rekao je Medvedev, prenosi Sport klub.

Alkaraz se vratio na broj 1, Medvedev je takođe bio na prvom mjestu, a novinari su pitali Rusa kako igrači gledaju na ATP listu uzevši u obzir situaciju u kojoj se nalazi Novak Đoković, tj. to što ne može da igra na svim turnirima.

- Mislim da Alkaraz jeste (pravi broj 1). Nesrećno je to što Novak ne može da igra na svim turnirima, siguran sam da bi svi željeli da igra jer je uvijek dobro vidjeti ga na terenu. Ali tako je kako je. Ako se povrijediš, isto je… Možemo i da kažemo: ’Da se Rafa nije povrijedio, možda bi bio broj jedan’. Ne znamo, jer je bio povrijeđen. Isto je i sa Novakom. Da je mogao da igra sve turnire ove i prošle godine, moguće je da bi lista bila drugačija. Ali… Ali… Ne bi trebalo da bude ’ali’, Karlos je zasluženo broj 1 jer je osvojio više bodova od ostalih prethodne 52 nedjelje, tako sistem funkcioniše - zaključuje Medvedev.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:49