Monika Seleš / screenshot YouTube
21/04/2023 u 17:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Preminuo fanatik koji je pokušao da ubije Moniku Seleš

Parhe je 1993. na turniru u Hamburgu kuhinjskim nožem, tokom meča, ubo Moniku Seleš, a, kako je kasnije objavljeno, to je učinio kako bi je spriječio da nadmaši njegovu ljubimicu i zemljakinju Štefi Graf

Ginter Parhe, čovjek koji je 1993. godine pokušao da ubije teniserku Moniku Seleš, preminuo je u avgustu prošle godine, ali su njemački mediji tek sada objavili tu informaciju.

Parhe je 1993. na turniru u Hamburgu kuhinjskim nožem, tokom meča, ubo Moniku Seleš, a, kako je kasnije objavljeno, to je učinio kako bi je spriječio da nadmaši njegovu ljubimicu i zemljakinju Štefi Graf.

Parhe je posljednjih 14 godina živio u bolnici, pošto mu je mnogo godina ranije dijagnostifikovano psihičko oboljenje koje je proglašeno i kao uzrok za njegov napad na Moniku.

On je na suđenju za pokušaj ubistva nekadašnje jugoslovenske i američke teniserke rekao da je bio uznemiren činjenicom da je ona svrgla Grafovu sa prve pozicije VTA liste.

To je naveo kao razlog za svoj bezuman čin, navodeći da je želio da povrijedi Moniku kako ona ne bi mogla više da igra tenis.

Donekle je i uspio u svojoj namjeri, Selešova je, srećom, doživjela samo lake tjelesne povrede, ali joj je sve stvorilo velike traume zbog kojih nikada nije uspela da se vrati na svoj šampionski nivo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:36