Роџер Федерер / - WIKIPEDIA
06/06/2021 u 06:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Роџер три и по сата играо за осмину финала Ролан Гароса

По гемовима било jе 7:6 (5), 6:7 (3), 7:6 (4) и 7:5 за Шваjцарца послије три часа и 36 минута тениса

Шваjцарски тенисер Роџер Федерер пласирао се у осмину финала Ролан Гароса пошто jе прелазу са суботе на недјељу резултатом 3:1 био бољи од њемачког тенисера Доминика Кепфера. Дуел jе завршен у 12 часова и 43 минута на терену Филип Шатриjе.

По гемовима било jе 7:6 (5), 6:7 (3), 7:6 (4) и 7:5 за Шваjцарца послије три часа и 36 минута тениса.

Наредни противник 39-годишњем Федереру биће Италиjан Матео Беретини, тренутно девети играч АТП листе. Уколико би побиједио Италиjана, у случаjу побједе Новака Ђоковића над Лоренцом Мусетиjем, Федерер би заказао 51. меч у кариjери са српским тенисером. Ђоковић jе до сада славио на 27 дуела.

Био jе ово наjдужи меч за Шваjцарца у последњих 18 мјесеци – у међувремену jе имао двоструку операциjу кољена.

Имали смо прилику да видимо изузетно неизвјестан меч, а у првом сету, упркос неколицини бреjк-прилика, сваки тенисер jе држао своj сервис без грешке. Имао jе Федерер прилику да у десетом гему поведе са 1:0, али Кепфер jе спасао бреjк и сет лопту. У таj-бреjку кључни тренутак био jе мини-бреjк на 5:4 за осваjача 20 гренд слем титула.

У другом сету виђена су четири бреjка у првих шест гемова, а опет jе одлучивао таj-бреjк. Федерер jе много грешио и освоjио свега jедан од пет поена на своj сервис у одлучуjућем гему.

У трећем сету Кепфер jе одузео Роџеру сервис на старту, али jе Шваjцарац успио да неутралише предност у осмом гему, а у таj-бреjку овога пута прибраниjи jе био искусниjи играч.

Ни у четвртом сету ниjе се предавао Њемац, 59. играч свијета, али jе Федерер у 11. гему стигао до кључног бреjка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:34