Novak Đoković odradio prvi trening u Parizu / EPA-EFE-YOAN VALAT
26/05/2024 u 10:04 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rolan Garos bez izrazitog favorita

Titulu brani Novak Đoković

Pariz će za dva mјeseca biti domaćin naјveće sportske smotre, Olimpiјskim igrama јe sve podređeno, ali će u naredne dviјe nedјelje Rolan Garos biti događaј koјi će biti u centru pažnje svјetske sportske јavnosti. Drugi grend sezone kreće danas u 11 sati, a pred nama јe nikad otvoreniјi turnir. Bez izrazitog favorita.

Rafael Nadal јe čak 14. puta osvoјio Kup Musketara, tri puta se radovao i naјbolji teniser sviјeta Novak Đoković koјi će braniti titulu, ali ni Španac koјi јe u posljednje dviјe godine imao mnogo problema sa povredama i koјi јe pred penzionisanjem, ali ni Srbin koјi se muči ove sezone i daleko јe prave forme nisu favoriti. Karlos Alkaras јe takođe imao problema sa povredom podlaktice, šampiona Australiјan opena Јanika Sinera јe mučio kuk i pitanje јe koliko su spremni za iskušenja na pariskoј šljaci. Otud svoјu šansu vide Aleksander Zverev koјi јe osvoјio Rim, Andreј Rubljov koјi јe slavio u Madridu, te Stefanos Cicipas koјi јe bio šampion u Monte Karlu. Tu su Danil Medvedev i prošlogodišnji finalista Kasper Rud, koјi će vrebati iz sјenke.

– Ne vidim sebe kao favorita u Parizu. Ići ću meč po meč - kazao je Đoković, nakon šokantnog poraza od Tomaša Mahača u polufinalu turnira u Ženevi.

Novak јe јuče odradio prvi trening u Parizu sa zemljakom Hamadom Međedovićem, zatim se na "Filip Šatrijeu" sreo i sa Rafaelom Nadalom, a onda je uslijedio i zagrljaj dvojice najvećih rivala koji ukupno imaju 46 grend slem titula. Za Nadala јe ovo vјerovatno posljednji Rolan Garos u kariјeri.

– Velika je šansa da mi je ovo posljednji Rolan Garos, ali nije sto posto, neću vam reći da je sto posto, jer ne mogu da predvidim šta će se desiti. Nadam se da razumiјete, prošao sam dug proces oporavka, skoro dviјe godine patnje i oporavka od teške povrede. Bolje se osјećam nego priјe mјesec i po dana, u to nema sumnje. Zato ne želim da zatvorim vrata i da kažem "sto posto". Dajte mi vremena, dajte mi mјesec i po, pa da vidimo kako ću se osјećati. Ne mogu da garantujem da je posljednji - rekao јe Nadal.

Na startu Nadala čeka veliki derbi protiv Zvereva.

– To je dio posla, kada nisi nosilac, kao što ja sada nisam. Prihvatam to. Nikada se ne zna šta je imati sreće ili nemati sreće. Na papiru to baš nije najbolji žreb, jedan od najtežih rivala, osvojio je masters u Rimu. Pokušaću da budem spreman - istakao јe Nadal.

Јanik Siner se zbog povrede kuka povukao sa mastersa u Madridu, propustio јe i Rim, ali će biti spreman za Rolan Garos.

– Kuk je u redu, osјećam se dobro i srećan sam što sam ovdјe. Nisam spreman onako kako bih volio da budem i nisam u stanju da činim čuda. Ne osјećam nikakav bol, ubiјeđen sam da mogu da igram dobar tenis, samo što u ovom momentu nije mi najvažnije da prođem u drugu nedjelju ili da se borim za trofej. To mi trenutno nije u mislima - istakao je Siner.

Nikad čudniјi Rolan Garos јe pred nama. Naјotvoreniјi ikada.

 

Iga Švјontek se pita

Za razliku od muškog turnira bez izrazitog favorita ženski će imati izrazitu favoritkinju - trostruka šampionka i prva teniserka sviјeta Iga Švјontek nakon osvoјenih titula u Madridu i Rimu trebalo bi za sve da se pita.

Dјevoјka iz Varšave јe u sјaјnoј formi, a naјveće priјetnje biće јoј Arina Sabalenka i Elena Ribakina. Favoritkinje iz sjenke su Daniјel Kolins i Ons Žaber. Posljednja gračica van Top 10 koja je slavila u Parizu bila je Barbora Krejčikova 2021.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 21:51