Simon Knežević / - FOTO: PRIVATNA ARHIVA
16/07/2022 u 16:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Simon Knežević sjajan na turniru u Jermeniji

Titula u dublu, u singlu do polufinala

Turnir u glavnom gradu Jeremenije Jerevanu, koji u kalendaru Svjetske teniske federacije, Simon Knežević član TK ,,Nikšić" dugo će pamtiti.

Danas je stigla vijest da je šesnaestogodišnji Nikšićanin, u paru sa teniserom Adamom Dudom iz Češke, osvojio trofej na ovom prestižnom turniru. U finalu sa 2:0 savladali ruski par Gončarov - Batin. Knežević je ostavio odličan utisak i u pojedničnjoj konkurenciji, gdje je zaustavljen u polufinalu od Rusa Romana Karlamova. Rus je trinaesti nosilac, a interesantno je da je do polufinala Knežević savladao devetog i trećeg nosioca turnira.

Simon će turnir pamtiti, i po tome što je prvu noć u Jerevanu proveo u hotelskom parku. Knežević je prethodne nedelje učestvovao na turniru u Grčkoj na kojem je takođe stigao do polufinala. Iz Atine posetio u kasnim satima u ponedeljak 11. jula i u hotel stigao nešto posle ponoći 12.jula. 

U hotelu mu je rečeno, da njegova rezervacija teče tek od 10 časova i da su sve sobe pune do jutra. Knežević je noć proveo u fotelji ispred recepcije, odnosno na klupi u hotelskom parku, otišao na prvi meč i pobijedio. Uzimajući uslove koje ima on u odnosu na  njegove rivale, Simon je praktično fenomen. Knežević je sam putovao za Jerevan. Praktično sve njegove odlaske na turnire finansira njegova porodica, ali treba istaći da su ovoga puta imali i veliku pomoć od kompanije ,,Antares Consultant".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:43