/ Фото: EPA-EFE/DAVE HUNT/ANTONIO BAT
20/07/2021 u 12:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Веско Вујовић хвали Новака: Равног му нема, а личи на Теслу

Ђоковић је најбољи свих времена, ту немам дилему, каже легенда рукомета

Питање да ли је српски тениски ас Новак Ђоковић најбољи спортиста свих времена све је гласније, а један од најбољих рукометаша у историји овог спорта Веселин Вујовић, нема дилему - Новаку у историји спорта нема равног.

- Kад вратим филм, колико је ту било величина, спортиста који би можда заслужили то, рецимо Мајкл Џордан, пливачи, многи заслужују мјесто на тој листи, али овако супериоран у оваквој конкуренцији, немам дилему да је најбољи. Не само на терену, већ и начин на који представља свој спорт, своју земљу, колико се залаже, како пази на све детаље, на изражавањe- каже за Нова.рс чувени Веско.

Легенда репрезентације Југославије и Металопластике сматра да је и прије Ђоковића било великана, али који нису свој квалитет преточили и ван спортских борилишта.

- Било је великих спортиста који нису били велики и ван терена. Он чак и ликом подсјећа на Николу Теслу, кад се мало модификује- истиче Вујовић. 

Вујовић каже да нема дилему да је Новак најбољи свих времена.

- Прије свега његов ментални склоп, жеља за побједом, умијеће да истрпи притисак. Имао је он својих успона и падова, то је јасно, али сви можемо да паднемо, али само они прави успевају да се дигну. Он је у томе успио. Он је прије пар годинама остао без Марјана Вајде, сви су мислили да је то крај, а он се вратио и постао јачи него икада. Човјек је хуманитарац, интернационалац и говори толико језика. Немам могућност да нађем неку ману, а невјероватно ми је да је толико приземан - закључио је Вујовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:55