Novak Đoković daleko od forme / -FOTO: EPA
22/03/2024 u 15:31 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vilander nije zabrinut za Đokovića

Rolan Garos je za dva mjeseca i on će tada biti na najvišem nivou - kazao legendarni Šveđanin

Daleko je Novak Đoković od prave forme, početak ove sezone je jedan od najgorih u njegovoj karijeri, ali legendarni Mats Vilander nije zabrinut za formu srpskog asa.

Đoković je na Australijan openu izgubio u polufinalu od Janika Sinera, potom je na mastersu u Indijan Velsu poražen od Luke Nardija u trećem kolu, a onda se povukao i sa mastersa u Majamiju.

- Nisam zabrinut za Novaka, a siguran sam da nije on za samog sebe. Jasno mi je da bi Đoković volio da osvoji svaki turnir na kojem igra, da dobije svaki meč, ali smatram da nekada ide na turnire čisto da bi testirao samog sebe. Njega nije zaista briga kada doživi poraz na manjim turnirima - rekao je Vilander za Eurosport.

Objasnio je sedmostruki grend slem šampion kako Đoković razmišlja.

- Novak se pita koliko su dobri njegovi treninzi kod kuće ili gde god da trenira, a onda ode na turnir da odmjeri snage sa ostalim profesionalcima, najboljim igračima na svijetu i posle meča-dva-tri, kakav god da je rezultat, Đoković shvati da je na dovoljno dobrom nivou, da ne mora da bude bolji u tom trenutku.

Vilander smatra da će Đoković biti najbolji kada je najpotrebnije.

- Rolan Garos je za dva mjeseca i on će tada biti na najvišem nivou. Odmah ide i Vimbldon. A, što se tiče sadašnjeg dijela sezone, u smislu takmičenja, sve izgleda pomalo kao predsezona. U suštini, Novak je odigrao nekoliko mečeva, vidio je koliko je blizu forme i rekao sebi: "Idem kući da još treniram i biću spreman za naredni turnir". Nisam zabrinut. Štaviše, uvijek sam bio zabrinut kada je Novak previše pobjeđivao. A, to nije slučaj posljednjih godina, jer manje igra, ali je zato svjež na grend slemovima i njih osvaja - istakao je Vilander.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:00