/ FOTO: RTS Hapšenje K.K.
14/06/2023 u 13:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Beograd: Ocu dječaka ubice oduzeta imovina

Njemu je početkom mJeseca ponovo produžen pritvor za 30 dana, nakon što je uhapšen pošto je njegov sin izvršio stravičan zločin

Odluka Višeg suda u Beogradu kojom je V.K. ocu dječaka ubice zabranjeno da raspolaže svojom imovinom došla  je nakon što je on zatražio da mu u posjetu u pritvor dođe notar. Namjera mu je bila da ovjeri potrebnu dokumentaciju, kako bi mogao da raspolaže svojom imovinom, saznaje "Blic".

Dječak koji je počinio masakr: "Kakve su reakcije na ono što sam uradio"

Prema informacijama koje posjedujemo, porodice ubijene djece istakle su imovinsko pravni zahtjev nakon njihove smrti   prilikom davanja iskaza u Tužilaštvu u istrazi koja se vodi protiv V.K. zbog sumnje da nije obezbjedio pištolje za koje je imao dozvolu, a koje je potom njegov sin uzeo i izvršio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

- Advokat porodica je predao zahtjev Višem sudu da se ocu dječaka ubice zabrani da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik, a u koje spadaju stan u Beogradu, djelovi poslovnog prostora u Beogradu i putničko motorno vozilo. S obzirom i na to da je otac od K.K. tražio notara kako bi mu bilo omogućeno da raspolaže svojom imovinom, što znači da može i da je proda, sud je donio odluku da mu se to zabrani - kaže izvor "Blica".

To znači da V.K. neće moći da proda ništa što je u njegovom vlasništvu dokle god traje istraga, odnosno postupak protiv njega. Tek kada bude objavljena  pravosnažna odluka - on bude osuđen ili oslobođen, on će moći da raspolaže svojim nepokretnostima.

- U slučaju da on bude osuđen postojaće imovina kojom će moći da se namire zahtjevi porodica ubijenih đaka. Sud štiti porodice i ovom odlukom on neće moći ništa da proda dokle god traje postupak - kaže izvor "Blica".

V.K. na ovu odluku suda ima pravo žalbe.

Podsjetimo, ocu dječaka ubice na teret se stavlja krivično djelo - teška djela protiv opšte sigurnosti kojem je zaprećena kazna od 12 godina!

Više javno tužilaštvo u Beogradu ispituje da li je otac dječaka učio da puca iz oružja, da li ga je vodio u streljanu, ali i na koji način je obezbedio oružje za koje je imao dozvolu, a koje je K.K. uzeo i ubio devet svojih vršnjaka i čuvara iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

Njemu je početkom mJeseca ponovo produžen pritvor za 30 dana, nakon što je uhapšen pošto je njegov sin izvršio stravičan zločin.

PodsJetimo, učenik sedmog razreda beogradske škole "Vladislav Ribnikar" 3. maja je u školu ušao sa očevim pištoljem. Kobnog dana ispalio je hice u pravcu čuvara škole, Dragana Vlahovića, a potom usmrtio i dvIJe dežurne učenice. Trinaestogodišnjak se zatim uputio ka kabinetu istorije gdJe je ubio šest školskih drugara, a ranio takođe šest učenika i nastavnicu istorije.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:22