Ana Brnabić / - SCREENSHOT RTS
09/02/2024 u 09:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabić: Dala bih ostavku kada bi mi neko zatražio međunarodnu istragu

Dodala je i da će Vlada biti konstituisana do srijedine marta ili do kraja tog mjeseca, kao i da su počeli da teku rokovi i da vjeruje da će institucije biti brzo formirane

Predsjednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić izjavila je da nema namjeru ni sa kim da razgovara posle usvajanja rezolucuje Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji, i da bi dala ostavku kada bi neko od nje zatražio međunarodnu istragu.

Brnabić je za RTS izjavila da će za generacije ostati upisano da su u Srbiji postojali politički akteri koji su tražili da se ukine suverenitet njihove zemlje, prenosi N1.rs.

- Ja nemam nikakvu namjeru da razgovaram ni sa kim nakon usvajanja te rezolucije. Ja bih voljela da vidim da neko dođe i da mi traži međunarodnu istragu, da ja kao predsjednica Vlade, pa makar i u tehničkom mandatu, da dozvolim međunarodnu istragu u sopstvenoj zemlji, ja bih, verujte, tog trenutka dala ostavku da mi neko to traži - rekla je Brnabić za RTS.

Premijerka u tehničkom mandatu je aktuelnu situaciju uporedila čak sa austrougarskim ultimatumom od pre 110 godina, koji je prethodio Prvom svjetskom ratu, i kada je, kako je navela, srpska vlada prihvatila sve osim međunarodne istrage.

 - Istragu mogu samo naše institucije da sprovode, nikad ne bih ni razgovarala o tome - rekla je Brnabić.

Brnabić je navela i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija jasno i argumentovano pokazao da je to što premijer Kosova Aljbin Kurti radi srpskom narodu na Kosovu zločin protiv čovječnosti.

Istakla je Vučić tom prilikom ukazao da Kurti i Priština sistemski kreiraju nepodnošljive uslove za život srpskog naroda na Kosovu i time izazivaju nepopravljivu štetu po njihov opstanak.

Dodala je i da će Vlada biti konstituisana do srijedine marta ili do kraja tog mjeseca, kao i da su počeli da teku rokovi i da vjeruje da će institucije biti brzo formirane.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:47