Ана Брнабић / - Н1
17/04/2022 u 10:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: Озбиљно сам забринута због тога што други наоружавају Приштину, то је страшно

- Онда видимо овакве поруке које су сасвим јасне и очигледне. Колико то дестабилизује читав регион? Много. Остаје да о томе причамо потпуно отворено, рекла је Брнабићева

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић рекла је да је озбиљно забринута због наоружавања Косова и информација да Велика Британија стоји иза тога, те оцијенила да то много дестабилизује цијели регион.

- Озбиљно сам забринута због тога што други наоружавају Приштину. То је страшно и шаље погрешне поруке, изјавила је Брнабићева за телевизију "Прва".

Она је навела да је забринута и тиме колику је подршку /на Западу/ имао премијер  Косова Аљбин Курти да ускрати Србима у јужној покрајини основна људска права, односно да остваре право гласа прво на референдуму о уставним промјенама у области правосуђа, а потом и на изборима у Србији.

- Онда видимо овакве поруке које су сасвим јасне и очигледне. Колико то дестабилизује читав регион? Много. Остаје да о томе причамо потпуно отворено, рекла је Брнабићева.

На питање када ће бити формирана градска власт Београда и влада Србије, Брнабићева је рекла да то зависи од скупштинске већине, брзине преговора са коалиционим партнерима, али да у овом тренутку нема одговор.

Она није жељела да одговори на питање ко је први избор за коалиционог партнера, додајући да све зависи од коалиционих разговора и договора.

 - Видећемо ко ће бити у коалицији, навела је она и нагласила да је за Србију најважнија стабилност јер су притисци ужасни, расту и свакодневни су.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:10