/ youtube skrinšot
19/12/2022 u 15:04 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Češka neće staviti zahtjev Kosova u proceduru

Dodao je da Srbiji ostaje i prestoji i dalje teška borba u Savjetu Evrope

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da prema informacijama kojima trenutno raspolaže Češka do kraja svog predsjedavanja EU neće staviti u proceduru zahtjev Kosova za članstvo u EU, već će samo o njegovom prijemu obavijestiti članice, prenosi Politika.

"Češka je primila aplikaciju, a po najavama, kako danas stoje stvari, na sednici koja bi trebalo da bude ove nedelje, oni će samo informisati da su primili aplikaciju i neće je stavljati dalje u proceduru", rekao je Dačić u izjavi novinarima posle sastanka sa grčkim kolegom Nikolasom Dandijasom.

Dodao je da će se tim pitanjem baviti sledeći predsjedavajući, a to je Švedska koja od Nove godine preuzima tu ulogu, prenosi Kosovonline.

"Na kraju krajeva o tome se mora donijeti odluka konsenzusom što u ovom trenutku neće biti, jer ima pet zemalja, uključujući i Grčku, koje nisu priznale Kosovo, a imajući u vidu i stav Mađarske koja bez obzira što je priznala Kosovo, ne glasa za Kosovo na međunarodnim forumima", istakao je Dačić.

Dodao je da Srbiji ostaje i prestoji i dalje teška borba u Savjetu Evrope.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:05