/ PRINTSKRIN: TV B92
07/11/2022 u 09:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Maske da padnu i da se vidi da li postoji Briselski sporazum

Na pitanje da li će Zapad moći da izvrši pritisak na Prištinu, šef srpske diplomatije kaže da ne zna da li mogu da izvrše pritisak, ali da niko u Srbiji ne vjeruje da oni ne mogu

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je za RTS da maske treba da padnu i da se vidi da li Briselski sporazum postoji ili ne. Ako SAD i Evropska unija ne mogu da izađu sa Aljbinom Kurtijem na kraj, kako je rekao, onda je to ili njihova nemoć, ili prećutna saglasnost.

"Moramo da vidimo, posle devet godina odbijanja da se formira Zajednica srpskih opština da li neko razmišlja da se Briselski sporazum sprovede, jer zbog toga smo ga i potpisali", rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, Srbija nije strana u sukobu, Srbija se bori za zaštitu Briselskog sporazuma, piše Kosovo onlajn.

Na pitanje da li će Zapad moći da izvrši pritisak na Prištinu, šef srpske diplomatije kaže da ne zna da li mogu da izvrše pritisak, ali da niko u Srbiji ne vjeruje da oni ne mogu.

"Ako SAD i EU ne mogu da izađu sa Kurtijem na kraj, onda ili je to njihova nemoć, ili prećutna saglasnost", istakao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova je poručio Evropskoj uniji da je i njihova obaveza da se formira ZSO.

"EU kažem da je i njihova obaveza da se formira ZSO, ne samo Kurtijeva. Ketrin Ešton je to potpisala, ako to ne stoji onda ste i mene prevarili", poručio je Dačić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 23:42