/ - IZVOR: KOSOVO ONLINE
07/09/2023 u 10:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Ne brani međunarodna zajednica Prištinu, oni brane sebe

Dačić kaže da je ono što se dešava na Kosovu pokazatelj kakvo je prištinsko rukovodstvo

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je međunarodna zajednica i gluva i nema kada je riječ o potezima Prištine, kao i da svim silama žele da pokažu da su bili u pravu kada su stvorili, kako kaže, to separatističko jezgro. Ne brane oni Prištinu, oni brane sebe i postupke iz tog perioda, rekao je Dačić, prenio je RTS.

Dačić kaže da je ono što se dešava na Kosovu pokazatelj kakvo je prištinsko rukovodstvo.

- Mi godinama o tome govorimo i mogu da kažem da je to kontinuitet koji traje već više godina. Čak i personalno u različitim formama, ali ovo je najgora moguća forma zato što se oni i dalje pridržavaju parole koju su javno rekli devedesetih godina- navodi Dačić.

Ističe da je pored Aljbina Kurtija najvažniji faktor kosovska ministarka za spoljne poslove Donika Gervala Švarc.

- Ona je njemački eksponent i iz tog jednog političkog bloka, koja je devedesetih godina rekla ‘neće nama ni Amerika ni Njemačka niti bilo ko sa strane donijeti nezavisnost, nego samo naše oružje‘. Znači, oni hoće po svaku cijenu nasilnim putem da ostvare svoj cilj. Njihov cilj jeste nezavisno Kosovo, a prepreka za to su Srbi koji tamo žive, prepreka za to je srpsko rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Vučićem i ta veza i jedinstvo koje imamo sa našim ljudima sa KiM i taj kolektivni otpor srpskog naroda takvom ugnjetavanju i teroru- poručuje Dačić.

Naglašava da je postojao niz jednostranih poteza Prištine koji nije izazvao nikakvu reakciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 06:18