Aleksandar Vučić / - FOTO: FACEBOOK
13/05/2024 u 20:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučić zbog Generalne skupštine UN-a ne dolazi u Kotoru na samit

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da neće prisustvovati samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije u Kotoru jer će, navjerovatnije u srijedu biti održana sjednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati Rezolucija o Srebrenici.

On je u zgradi Predsjedništva u Beogradu, nakon sastanka sa komesarom EU za susjedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem, rekao da će zbog toga najvjerovatnije sjutra ujutru otići u Njujork, kao i da će u Kotor otići premijer Srbije Miloš Vučević, ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić i srpska ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Vučić je iznio danas procjenu da nijedna zemlja neće biti primljena u Evropsku uniju prije Ukrajine, već se to može desiti samo istovremeno.

- U junu se očekuje velika pobjeda Ukrajine na političkom planu u Briselu. Moja je procjena, zapamtite moje riječi, nisam to čuo ni od koga iz Evrope, kad god da bude ulaz niko neće ući prije možda samo simultano, istovremeno sa Ukrajinom. Za njih je Ukrajina apsolutno najvažnija, ima ogroman broj stanovnika, značajna teritorija, u ratu su sve razumijemo - rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara poslije susreta sa Varheljijem, on je dodao da očekuje da u EU istovremeno uđu Ukrajina i Moldavija i Gruzija i Zapadni Balkan, ali da nije siguran da li će neka zemlja zapadnog Balkana biti izuzetak.

- Zapišite ove moje riječi pa za četiri godine da se sjetite da je bio neko ko vam je rekao kako će tačno da bude - rekao je Vučić.

O’Brajen naredne nedjelje u posjeti Crnoj Gori

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. maj 2024 22:35