Građani opkolili zgradu RTS-a / - SCREENSHOT RTS
27/05/2023 u 20:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hiljade građane ispred RTS-a: Traže smjenu rukovodstva te kuće

Reporter RTS uključio se u Dnevnik kako bi prenio atmosferu sa protesta, a u tom trenutku odzvanjalo je "Lopovi, lopovi"

U Beogradu je organizovan četvrti po redu protest "Srbija protiv nasilja" na koji su pozvali predstavnici dijela opozicionih partija. Okupljanje je počelo ispred zgrade Skupštine, a nakon toga je kolona stigla ispred RTS-a.

image

Demonstranti traže smjenu rukovodstva RTS-a

- TWITTER

Organizatori su pozvali građane da ponesu po cvijet i ostave ga ispred Narodne skupštine "kako bi se pokazalo poštovanje prema žrtvama masovnih ubistava u Srbiji i saosjećanje sa porodicama i prijateljima preminulih".

Ranka Kašiković, inače radnica Gerontološkog centra u Subotici, pročitala je zahtjeve ispred organizatora skupa. Ona je navela da je RTS javni servis koji plaćaju svi građani i da zato traže da postupe odgovorno i da poštuju zakone.

Ona je navela da je jedan od zahtjeva, pored smjene rukovodstva te kuće, da na Dnevniku RTS-a gostuje i jedan od organizatora ovih demonstracija.

- Na protestima sam zbog svih nasilja u svakom smislu koje nam se dešava zadnjih 30 godina – rekao je glumac Nikola Kojo za N1.

image

Nikola Kojo

- DRAGAN MUJAN/NOVA.RS

Reporter RTS uključio se u Dnevnik kako bi prenio atmosferu sa protesta, a u tom trenutku odzvanjalo je "Lopovi, lopovi".

- Ideja je da ne bude nikakvih upada, dostojanstveno i mirno, kao i do sada. Ovo je naša kuća (RTS) i javnost mora da zna šta se dešava na ulici i u društvu. Već su nas određeni ljudi iz RTS-a podržali, poput Jovana Memedovića i na snazi je jedan tihi bojkot, tihi štrajk - rekao je Đorđe Miketić, prenosi Nova.rs.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:20