Mjesto zločina / FOTO: MUP Srbije
18/03/2024 u 18:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iznova krenulo suđenje inspektoru optuženom da je odavao tajne iz Ritopeka

Suđenje Božidaru Stoliću, suspendovanom inspektoru SBPOK-a, koji je optužen da je odavao povjerljive informacije, između ostalog i one iz istrage koja je vođena protiv Veljka Belivuka i Marka MIljkovića, danas je u Specijalnom sudu u Beogradu krenulo iznova zbog promjene u sastavu sudskog vijeća.

Uvodna izlaganja, ponovo su predstavili tužilaštvo i adovkati odbrane, piše Kurir.rs.

- Ostajem pri optužnom predlogu i dokaznim predlozima koji su navedeni - rekao je Javni tužilac za organizovani kriminal i naveo da se Stoliću na teret stavlja krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela i zloupotreba položaja, dok se drugi okrivljeni Filip Golubović tereti za podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja.

Lalić: Koga nismo uspjeli namamiti u Ritopek, ubili smo na ulici

Branioci dvojice optuženih, takođe su ostali pri ranije iznijetim predlogu da se kumunikacija pribavljena sa Skaj aplikacije izdvoji kao dokaz, što je sudsko veće i sada odbilo.

- Nisam kriv, ostajem pri ranijoj odbrani - negirao je danas karatko navode optužnice Stolić, a isto je izjavio i Golubović.

Podsjetimo, među dokazima koji su navedeni u optužnici a koji su pribavljeni presretanjem Skaj komunikacije su fotografije za koje tužilaštvo tvrdi da ih je Stolić slao pripadnicima kriminalne grupe. Među njima je i slika sa saslušanja Belivuka i Miljkovića, posle njihovog hapšenja 4. februara 2021. kao i poruka da se "Belivuk dobro drži i da ćuti", ali i da je "Ritopek pun krvi".

Prema optužnici, bivši inspektor je informacije prosleđivao Goluboviću, koji ih je dalje do jula 2021. slao pripadnicima grupe koji su i dalje na slobodi, a čiji identitet nije utvrđen.

U optužnom predlogu tužilaštva, navodi se i da je Stolić za 500 evra proveravao podatke o tome da li su protiv pojedinih pripadnika kriminalnih grupa raspisane potjernice.

Sledeće suđenje zakazano je za 24. april, kada bi pred sudom trebalo da budu izvedeni dokazi sa Skaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:37