Danka Ilić / - SCREENSHOT/ FACEBOOK
06/04/2024 u 08:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nastavlja se potraga za tijelom Danke, osumnjičenima određen pritvor

Nastavlja se potraga za tijelom djevojčice Danke Ilić, koja je nestala 26. marta, a za čije su ubistvo osumnjičena dva 50-godišnja muškarca.

U potrazi za tijelom mal Danke Ilić tokom jutra ekupe na čelu sa službenicima MUP Srbije provjeravaju više lokacija u borskom kraju.

Istovremeno, građani Bora i Banjskog polja i jutros donose cvijeće i svijeće na glavni trg u Boru i u Banjskom Polju i upućuju izraze saučešće porodici Ilić.

Osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, J. S. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot, rano jutros određen je pritvor, saznaje “Blic”, prenosi N1.

Njima je određen pritvor od 30 dana.

Oni su sprovedeni sinoć u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje sa krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru.

Njima se na teret stavlja krivično djelo - teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Osumnjičena lica su saslušana u tužilaštvu, kojom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, dok se J.S. branio ćutanjem.

Na predlog tužilaštva, sudija za prethodno postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenima je odredio pritvor u trajanju do 30 dana, zbog opasnosti od bjekstva, mogućnosti da utiču na svjedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog djela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

O daljem toku postupka biće ispitani svjedoci i provedena neophodna veštačenja, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 12:53