/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA, NOž
22/04/2024 u 14:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nož koji je pronađen u rancu učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“ podmetnut

Istragom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, utvrđeno je da nož koji je pronađen u rancu učenika osmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ nije njegov, već da mu je nož podmetnuo jedan od učenika.

Do ove informacije je "Danas" došao tako što se sa ovom informacijom obratilo više članova Savjeta roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“. Međutim niko od roditelja nije želio da stane imenom i prezimenom iza ove izjave, piše Nova.rs.

Na kraju je nova predsjednica Sajveta roditelja Jelena Radulović zvanično potvrdila da je Savjet roditelja u petak zvanično obavješten od strane škole, da je Više javno tužilaštvo u Beogradu uputilo dopis školi, da nož koji je pronađen 23. oktobra u rancu učenika ne pripada njemu, već da mu je nož podmetnuo drugi učenik škole.

Đaci pronašli nož u rancu učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, učenici pušteni kući

- Na sastanku Saveta održanom u petak, 19. aprila od strane škole informisani smo da je Više javno tužilaštvo u dopisu obavijestilo školu da je nož pronadjen u rancu jednog učenika, podmetnut od strane drugog učenika i da je škola po dobijanju dopisa, preduzela sve propisane mere iz svoje nadležnosti - rekla je Jelena Radulović, predsjednica Savjeta roditelj za Danas.

Danas je pokušao da ovu potvrdu dobije i od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, međutim portparolka ovog tužilaštva nije željela da da nam potvrdi ovu informaciju, rekavši da se tužilaštvo neće oglašavati povodom ovog slučaja.

Ni u samoj školi Vladislav Ribnikar nisu željeli da potvrde ovu informaciju. Sekretarka škole je, čim smo se predstavili, rekla da škola ne daje izjave za medije, ni ne saslušavši pitanje. Kada smo ipak uspjeli da postavimo pitanje i da navedemo kakvim informacijama raspolažemo, ni tada iz škole nisu željeli da odgovore na pitanje o događaju koji je uznemirio javnost nakon što se desila tragedija u Ribnikaru. Broj od novog direktora škole nismo mogli da dobijemo od sekretarke koja nam je rekla da direktor nema fiksni telefon u kancelariji.

Podsjetimo, 23. februara ove godine, kod učenika osmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ je u rancu pronađen nož. Škola je nakon toga raspustila prvu smjenu, u kojoj se događaj dogodio, a roditeljima je putem vibera poslala poruku da taj dan neće biti dalje nastave u školi.

U školu je tada došlo mnogo policije, a nedugo zatim i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, koja je još tog dana napomenula da istraga tek treba da utvrdi da li nož zaista pripada učeniku kod koga je pronađen.

MUP se oglasio saopštenjem da je školski policajac u prisustvu direktora pronašao nož u rancu učenika, ali da je učenik negirao da je nož njegov. Iz MUP-a je tada, takođe, saopštio da dečak nije nikoga povredio, kao i da nikome nije pretio pronađenim nožem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:32