Малине у Бијелом Пољу / - Приватна архива
16/06/2022 u 17:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Откупна цијена малина у Лесковцу 4,27 еура

Иако су од почетка рата у Украјини цијене хране у Европи почеле да дивљају није очекивано овакво поскупљење сезонског воћа нарочито не малина и лубеница које су увијек биле приступачне већини грађана

Килограм малина на територији Лесковца већ се откупљује по цијени од 500 или 4,27 еура што је највиша до сада забиљежена откупна цијена те врста прољећног воћа, јављају агенције.

Иако су од почетка рата у Украјини цијене хране у Европи почеле да дивљају није очекивано овакво поскупљење сезонског воћа нарочито не малина и лубеница које су до увијек важиле за приступачније намирнице, а чак ни хладњачари не могу да прогнозирају да ли ће цијене расти иако је род ове године квалитетан, али за око 20 посто нижи него лани.

Представник фирме Лукова фоод, која има хладњаче по цијелој Србији, рекао је агенцији Бета да су у Лесковцу су малине одличне и да им је откупна цијена скочила. У ариљском и ивањичком крају малиле су страдале од града и олујних невремена због чега је тамо откупна цијена за сада 450 динара или 3,8 еура.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 01:19