Драган Марковић Палма
18/06/2021 u 11:03 h
Dan.Dan.
StoryEditor

Палма: Дио политичара предвођени Ђукановићем и Кривокапићем забио нож у леђа Србији

Он истиче да је тај диополитичара, а не народ Црне Горе, натај начин овјерио су Србију и српски народ и залијепио му етикету која не стоји

Дио црногорскких политичара предвођених Милом Ђукановићем и Здравка Кривокапића забио је нож у леђа Србији и српском народу усвајањем Резолуције о Сребреници коју нема ни Босна и Херцеговина,  саопштио је предсједник Јединствеен Србије Драган Марковић Палма.

Он истиче да је тај диополитичара, а не народ Црне Горе, натај начин овјерио су Србију и српски народ и залијепио му етикету која не стоји.

- Подсјећам Мила Ђукановића и Здравка Кривокапића, да су се током ратова на простору бивше Југославије, Срби и Црногорци заједно борили за очување тадашње заједничке државе и у Хрватској и у Босни и Херцеговини. Сада су Мило Ђукановић и Здравко Кривокапић усвојили Резолуцију о забрани негирања геноцида у Сребренци коју чак нема ни Босна и Херцеговина, на коју се та резолуција односи - наводи Палма.

Он оцјењује да је Резолуција у Скупштини Црне Горе је усвојена на предлог Бошњачке странке, а уз помоћ Албанске националне странке и свих оних којима не одговара јака и стабилна Србија и јак и стабилан регион.

- Много бракова и пријатеља има између српског и црногорског народа и ови који доносе овакве одлуке раде на штету оба народа - рекао је предсједник Јединствеен Србије Драган Марковић Палма.

Он тврди да Србији не одговара нестабилност на Балкану и Србија сваког дана позива све на сарадњу, што се видело и кроз иницијативу “Мини Шенген”.

- Занимљиво је да су против иницијативе “Мини Шенген” биле власти у Подгорици, Приштини и Сарајеву, а чак је и Тирана била за, као и Скопје. Ова Резолуција која је усвојена у Подгорици је показатељ да део црногорских политичара не може опростити Србији успех и чињеницу да, иако је Црна Гора члан НАТО пакта, који ју је бомбардовао као и Србију, Србија далеко брже напредује у економском и сваком другом смислу. Србија је у најтежим тренуцима корона кризе помогла Црној Гори спашавањем њених грађана донирањем вакцина против корона вируса. А ти који су се први вакцинисали вакцинама које је поклонила Србија, сада су усвојили резолуцију која је усмјерена против српског народа. Црна Гора ће сада обиљежавати 11. јул као Дан сећања на жртве Сребренице, а шта је са жртвама Олује, Бљеска, Кравице, Братунца, на Косову и Метохији, агресије НАТО пакта, где има и много Црногораца. Чак су и своје жртве заборавили зато што је нека амбасада у Подгорици наредила Здравку Кривокапићу и Милу Ђукановићу да усвоје овакву резолуцију. А ти Здравко Кривокапићу, клео си се у покојног Митрополтиа Амфилохија. Шта мислиш шта би ти сада рекао ? -каже Марковић.

Izdvojeno

30. jul 2021 17:38