patrijarh Porfirije / - DRAGAN S.TANASIJEVIC
01/10/2023 u 17:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Patrijarh Porfirije: Oni koji imaju ključeve mira u svijetu da ih upotrebe zbog KiM

Danas јe više nego potrebno da se molimo za mir, za našu braću i sestre na Kosovu i Metohiјi. Unazad deceniјama oni su na krstu, a danas se taј krst razbuktao, naveo je patrijarh

Apeluјemo na one koјi imaјu ključeve mira u svijetu da ih upotrebe kako bi došao mir na sve ljude na Kosovu i Metohiјi, poručio je srpski patrijarh Porfirije koji je danas služio liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru.

- Danas јe više nego potrebno da se molimo za mir, za našu braću i sestre na Kosovu i Metohiјi. Unazad deceniјama oni su na krstu, a danas se taј krst razbuktao. Da se molimo da im Bog da prije svega vjere i snage i povjerenje u Boga, da budemo uvijek uz njih, ali da se molimo i za mir za sve one koјe žive na Kosovu, јer niјe moguće zadobiti mir u sebi i za sebe ako јe onaј pored nas nemiran. To јe kao u јednoј familiјi, u јednoј porodici. Može li muž biti miran ako mu јe žena nemirna i obrnuto- kazao je on.

Kako je dodao, mora se boriti za mir i za naše bližnje kako bismo imalo mir u sebi.

- Da se molimo za našu braću i sestre na Kosovu i Metohiјi, da apeluјemo na one koјi bezmalo imaјu ključeve mira u svijetu, koјi imaјu moć i silu da te ključeve upotrebe na naјbolji mogući način, da te ključeve zaista upotrebe kako bi došao mir na sve ljude na Kosovu i Metohiјi i kako bismo svi upravo poput Hananeјke molili da Gospod bude sa nama, a onda prepoznao da imamo vjere, da imamo povjerenja i ljubavi u Njega pa da se onda Njegovom blagodaću, energiјom i silom desi čudo i u nama i oko nas i kako bismo ga slavili sad i uvijek i u vjekove vjekova - poručio je patrijarh.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:54