Patrijarh Porfirije / - SRDJAN BOLJEVIC
01/11/2023 u 17:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Patrijarh Porfirije u višednevnoj posjeti Argentini

Iz SPC su naveli da je planirano da se patrijarh sastane sa najvišim argentisnkim zvaničnicima, gradonačelnicima i guvernerima provincija, kao i sa predstavnicima srpske ambasade

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije otputovao je danas u Argentinu, gde će obići Eparhiju buenosajresku i južno-srednjoameričku, saopšteno je iz SPC.U četvrtak, 2. novembra u manastiru Svetog Save u Buenos Ajresu biće služen svečani čin doksologije povodom dolaska patrijarha SPC, navodi se u saopštenju.

Dva dana kasnije, u subotu 4. novembra, Porfirije i episkop Kirilo posetiće manastir Svetog Nikole u Mačagaju, dok je u nedelju planirano osveštavanje hrama Svete Trojice u gradu Resistensija.

Iz SPC su naveli da je planirano da se patrijarh sastane sa najvišim argentisnkim zvaničnicima, gradonačelnicima i guvernerima provincija, kao i sa predstavnicima srpske ambasade.

Eparhija buenosajreska i južno-srednjoamerička SPC osnovana je 2011. godine, na čelu eparhije nalazi se Kirilo (Bojović), čije se sedište nalazi u sabornom hramu Rođenja presvete Bogorodice u Buenos Ajresu.

Eparhija trenutno ima parohije i misije u Argentini, Brazilu, Čileu, Kolumbiji, Ekvadoru, Venecueli, Peruu, Nikaragvi, Kostariki, Panami, Salvadoru, Dominikanskoj Republici i Gvatemali, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:43