Veselin Milić pokazuje spisak na presu 3. maja, na dan tragedije / - N1
16/12/2023 u 19:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Roditelji iz "Ribnikara" podnijeli krivičnu prijavu protiv Veselina Milića

Načelnik beogradske policije na dan tragedije pred kamerama pokazao spisak žrtava

Protiv načelnika beogradske policije Veselina Milića podnijeta je krivična prijava punomoćnika oštećenih zbog toga što je na konferenciji za novinare pokazao spisak potencijalnih žrtava maloljetnog K. K, koji je 3. maja ubio devetoro učenika i čuvara OŠ "Vladislav Ribnikar", potvrđeno je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

U zvaničnom odgovoru tužilaštva na Zahtijev za pristup informacijama od javnog značaja još 26. oktobra je napisano da je protiv načelnika Milića tužilaštvu podnijeta krivična prijava za krivična djela: Nesavjestan rad u službi u sticaju sa krivičnim djelom Neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa portreta i snimka, kao i da se tužilaštvu Sektor unutrašnje kontrole MUP Srbije nije obraćao u vezi s ovim događajem, pa je ovo tužilaštvo SUK-u podnijelo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja, prenosi N1 pisanje Danasa.

Kako se u javnosti niko od ovih institucija od tada nije javno izjašnjavao, Prvom OJT u Beogradu je Danas poslao da li je SUK postupio po njihovom zahtjevu.

Iz tužilaštva je odgovoreno da Sektor nije postupio po njihovom zahtjevu, te da je ovo tužilaštvo ponovo poslalo urgenciju za prikupljanje potrebnih obavještenja, ali da im ni na to niko iz MUP-a nije odgovorio.

Danas je Sektoru unutrašnje kontrole MUP Srbije takođe više puta slao zahtjeve za pristup informacijama od javnog značaja, sa pitanjem da li su protiv Milića preduzete bilo kakve radnje iz njihove nadležnosti, ali im iz SUK-a ni na jedan zahtjev nije odgovoreno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 15:13