Ilustracija / - EPA
25/12/2022 u 08:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Srbi na sjeveru Kosova i Metohije 16. dan na barikadama

Srbi na sjeveru KiM uznemireni su zbog informacija da su pripadnici Kfora i Euleksa doveli u Leposavić i specijalce kosovske policije sa dugim cijevima

Srbi na sjeveru Kosova i Metohije Srbi dočekali su 16. jutro na barikadama.

Oni traže oslobađanje protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje tajnih spiskova za hapšenje Srba i da se sa sjevera KiM povuku specijalne jedinice kosovske policije.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne vjeruje u scenario u kojem bi kosovska policija nasilno uklanjala barikade na sjeveru KiM, jer bi to bio napad na žene i djecu, starije ljude i prosvjetare koji su na njima.

Srbi na sjeveru KiM uznemireni su zbog informacija da su pripadnici Kfora i Euleksa doveli u Leposavić i specijalce kosovske policije sa dugim cijevima.

U isto vrijeme, prištinski mediji prenijeli su sinoć da su zamjenjeni policajci koji su već dvije nedjelje blokirani u Leposaviću, zbog barikada na sjeveru.

Na lokalu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice prethodno je načinjena materijalna šteta od, kako se sumnja, posljedica eksplozije šok-bombe, saopštila je direkcija policije u Prištini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 21:58