foto: Instagram / -FOTO: INSTAGRAM
21/02/2023 u 10:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Srbija od Emirata kupuje dronove "samoubice"

Istakao je da "vojska nije igračka" i da je to komplikovan proces i da su te procedure duge za prijem novog naoružanja u Vojsku Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Abu Dabiju da će Srbija u roku od 48 sati potpisati prvi ugovor sa UAE o kupovini njihovih dronova "samoubica", koji će veoma brzo stići u Srbiju.

- To su dronovi samoubice i biće na teritoriji Srbije, a i mi ćemo nadamo se već u narednih pet ili šest mjeseci moći da imamo prve srpske dronove samoubice u Vojsci Srbije, rekao je Vučić novinarima na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "IDEX 2023" u Abu Dabiju.

Istakao je da "vojska nije igračka" i da je to komplikovan proces i da su te procedure duge za prijem novog naoružanja u Vojsku Srbije.

Vučić je rekao da moraju dalje da rade na svemu drugom, jer je izazovan period pred njima

- Na osnovu ovoga što sam mogao da vidim po izjavama Putina jasno  je da će on veoma žestoko nastaviti borbu u Ukrajini što će, kao i inače ekskalacija sukoba, dodatno otežati poziciju Srbije u političkom, vojnom i svakom drugom smislu. To je kao što smo očekivali i očekujem da to vidimo već za dan, dva ili tri, velike promjene na ratištu i značajne promene u daljem političkom delovanju ka Srbji, i sa zapadne strane, i od strane drugih međunarodnih faktora, rekao je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:42