Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
12/05/2023 u 13:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U akciji razoružavanja u Srbiji prikupljeno 9,4 hiljade komada oružja

Poziv građanima Srbije da u policiji predaju nelegalno i legalno oružje upućen je nakon što su se u Srbiji dogodila dva masovna ubistva u kojima je ubijeno 17, a ranjena 21 osoba

U Srbiji je policija prikupila više od 9,4 hiljade komada oružja, u akciji razoružavanja, rekao je danas predsjednik države Aleksandar Vučić.

Poziv građanima Srbije da u policiji predaju nelegalno i legalno oružje upućen je nakon što su se u Srbiji dogodila dva masovna ubistva u kojima je ubijeno 17, a ranjena 21 osoba.

- Uspjeli smo da u akciji prikupljanja nelegalnog i legalnog oružja prikupimo 9,401 komad naoružanja, preko 460 hiljada metaka različitog kalibra i 884 minsko-eksplozivna sredstva. Od toga 711 bombi i zolja - ručnih raketnih bacača za jednokratnu upotrebu, rekao je Vučić.

On je dodao da niko neće trpjeti nikakve posledice zbog predaje nelegalnog naoružanja, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Kako je naveo, akcija razoružavanja će biti "dugoročna i na njoj se neće stati".

Kako je rekao Vučić, predsjednica Vlade Ana Brnabić je 11. maja imala sastanak sa predstavnicima Savjueta roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

- Svih njihovih sedam zahtjeva ili ispunjavamo, ili realizacija počinje, ili smo u potpunosti spremni da ispunimo. Smatramo da su razumni, racionalni, i da je neophodno da se sve stvari razjasne i da vidimo kako ubuduće možemo da pomognemo našoj djeci, rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će u Srbiju doći svjetski stručnjaci, iz Norveške, Sjedinjenih Američkih Država i UNICEF-a, koji će, zajedno sa domaćim stručnjacima, raditi na psihološkoj podršci djeci i roditeljima.

Vučić je kazao da je zadovoljan akcijom slanja policajaca u škole, u cilju pojačanja mjera bezbjednosti.

- Vjerujem da je to bio dobar put, dodao je on i najavio dodatno zapošljavanje policajaca.

- Spriječićemo 80 odsto vršnjačkog nasilja, nasilje nad nastavnim osobljem, svi će se osjećati mnogo sigurnije. Ako se i desi incident, biće mnogo lakše kažnjiv nego do sad, izjavio je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:37