Miloš Vučević / FOTO: YOUTUBE SKRINšOT INSAJDER
27/10/2023 u 18:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučević: Kurtijev najveći strah je opstanak Srba na Kosovu

Vučević je ocijenio da Kurti neće ispuniti ono što je dogovoreno u Briselu, a zatim i u Ohridu, odnosno da je siguran da Kurti nema namjeru da formira ZSO i da će se čvrsto držati tog stava

Ministar odbrane Miloš Vučević kazao je da je najveći strah kosovskog premijera Aljbina Kurtija opstanak Srba na Kosovu, a najveća želja uspješno "puzeće etničko čišćenje".

Vučević je ocijenio da Kurti neće ispuniti ono što je dogovoreno u Briselu, a zatim i u Ohridu, odnosno da je siguran da Kurti nema namjeru da formira ZSO i da će se čvrsto držati tog stava.

- Istovremeno me i plaše pokušaji da se ZSO formira od strane nekih međunarodnih posrednika, jer će imati jačinu i legitimitet kao neko NVO, kao dobrovoljačko vatrogasno društvo, bez ikakvih ingerencija - rekao je Vučević.

Ukazao je da današnje okolnosti nisu lake za Srbiju i da predstoje veliki izazovi, ali da je neophodno biti racionalan.

- Moramo da budemo racionalni, da se ne odričemo emocija prema Srbiji i Kosovu, da je čuvamo, ali da je mudro vodimo kroz ova vremena gdje se dešavaju razne prilike i neprilike i u svijetu i regionu. Važno je da ljudi u Srbiji prihvate i znaju da mudrost nije kukavičluk i da kompromis nije loš. Da nas emocije motivišu, a ne limitiraju. One treba da budu stimulans, a ne da nas zaglave u živom blatu - zaključio je Vučević. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:38